Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Portugals premierminister José Sócrates møder den amerikanske præsident George W. Bush

Den 17. september 2007 vil Portugals premierminister José Sócrates mødes med Bush i Det Hvide Hus i Washington. Mødet er arrangeret i forbindelse med Portugals EU formandskab, og Sócrates repræsenterer udover Portugal derfor også EU.

Højt på dagordenen står handelsrelationerne mellem USA og EU såvel som det sikkerhedsmæssige samarbejde i bl.a. Afghanistan, Darfur og Mellemøsten. Desuden forventes det at der skal diskuteres klimaforandringer, bekæmpelse af terrorisme og energiforsyningssikkerhed.

Portugals EU formandskab er indtil videre forløbet uden de store overraskelser. De største udfordringer er kommet fra Polen, hvor indenrigspolitiske problemer med at acceptere resultatet af forhandlingerne om EU's forfatning synes (foreløbigt) at være dysset ned og måske for nærværende glemt. Årsagen kan være at korruptionsanklagerne mod højtstående polske politikere har tiltrukket sig mere opmærksomhed. Desuden har England udtrykt stærk utilfredshed med Portugals modvillige accept af Robert Mugabes deltagelse i EU-Afrika topmødet i Lissabon til december. Zimbabwes uberegnelige og mildt sagt kontroversielle præsident Mugabe har EU-indrejse forbud, men de afrikanske nationers union (African Union) har truet med at boycotte topmødet såfremt Mugabe nægtes deltagelse. Den portugisike præsident Anibal Cavaco Silva forsøger at finde et kompromis.   Kommentarer

Endnu ingen kommentarer