Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Landstræner Scolari måske til England

I England, hvor fodboldlandstræneren på det nærmeste rangerer lige under gud på linje med premierministeren, er der igen spekulationer om at man ønsker brasilianeren Luiz Felipe Scolari i jobbet som landstræner. Scolari har allerede meldt ud at han stopper som portugisisk landstræner efter EM i 2008. Han har også ladet forstå at han gerne vil påtage sig en ny træneropgave, og at England ikke er udelukket.

England har før forsøgt at få fat i Scolari, men på grund af en klodset fremgangsmåde af den engelske Football Association (FA) under VM i 2006 og med den samlede britiske presse på sidelinjen, blev det i stedet den tidligere manager for Middlesbrough; englænderen Steve McClaren som fik jobbet i august 2006 efter svenskeren Sven-Goran Eriksson. Siden McClaren fik jobbet har han været udsat for den sædvanlige kritik, som tilfalder alle landstrænere i England, men der har dog også været ryster fremme om at McClaren ikke har nok respekt blandt de højt betalte og superforkælede britiske fodboldstjerner.

I lørdagens EM kvalifikationskamp mellem Portugal og Polen på Benfica’s stadion i Lissabon blev det til et skuffende 2-2 resultat for Scolari efter en meget velspillet kamp. Portugal er dermed nummer 3 i gruppe A med 16 point. Forrest ligger Polen med 20 og Finland med 18 point. Både Polen og Finland har dog spillet én kamp ekstra. Næste udfordring for Scolari’s portugisiske mandskab bliver Serbien på hjemmebane i Portugal d. 12. september. Serbien ligger med 15 point på en fjerdeplads i gruppen.

Steve McClarens engelske mandskab ligger som nummer 3 i gruppe E. Rusland fører og Kroatien, som på det seneste er avanceret til nummer 6 på FIFA’s verdensrangliste er nummer to i gruppen. I de sidste 2 kvalifikationskampe har England vundet med 3 mål, hvilket har fået kritikken af McClaren til at dæmpes. Den 12. september 2007 møder England Rusland på hjemmebane, og den britiske presse vil uden tvivl være nådesløs, hvis McClaren's mandskab taber dén kamp. 

UPDATE 13. september 2007
Portugals landshold fik skuffende uafgjort 1-1 i kampen mod Serbien i Lissabon d. 12. september. Landstræner Scolari var kort efter kampens afslutning involveret i en episode med en serbisk spiller. På TV ser det ud som om Scolari relativt uprovokeret langer ud after serberen, dog uden at ramme direkte. På det efterfølgende pressemøde slog Scolari episoden hen som 'normalt' og afviser at have slået ud efter serberen. Portugals konkurenter i gruppe A; Finland og Polen spillede samme aften 0-0, hvilket må siges at være en godt resultat set med Portugisiske øjne. 

UPDATE 13. september 2007 - aften
Scolaris slag i luften har hele dagen været tophistorien på portugisisk TV og landstræneren har igen i dag været på TV og givet en offentlig undskyldning. Se videoklippet med Scolari og den serbiske spiller Dragutinovic. 

Fodboldnyt 11. juni 2008 - Scolari kommer alligevel til England
Dog ikke som landstræner for England som forventet i 2007, men som træner i Chelsea.
Scolari starter i Chelsea, når hans kontrakt som landstræner for Portugal udløber efter afholdelsen af EM 2008.
Luiz Filipe Scolari overtager trænerposten i Chelsea efter Avram Grant.
 Kommentarer

Endnu ingen kommentarer