Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Norske Aker Kværner vinder kontrakt i Portugal

Den norske koncern Aker Kværner har vundet kontrakten på planlægningen og gennemførelsen af bygningen af en såkaldt PTA kemisk fabrik i Sines. PTA (purified terephthalic acid) eller polyester polymer er et af de mest almindelige materialer ved produktionen af tøj, flasker, emballage og film.

Aker Kværner vil lede byggeriet, som udføres i samarbejde med portugisiske Technoedif. Det forventes at produktionen af PTA vil begynde i starten af 2010.

Artenius Sines S.A. står sammen med moderselskabet La Sede de Barcelona S.A. for investeringen i Sines på omkring 400 millioner euro (små 3 milliarder kroner). Der forventes en produktion på 700.000 tons PTA årligt. Værket vil styrke Sines position som et område med betydelig petrokemisk ekspertise og vil desuden skabe 150 nye jobs.

Spanske La Sede de Barcelona S.A (pdf) har kemiske fabrikker i bl.a. Italien, England, Grækenland, Romanien og Tyrkiet. I Portugal var Artenius tidligere kendt under navnet Selenis Portugal. Det engelske selskab var tidligere kendt under navnet Advansa og har haft problemer med legionærsyge blandt medarbejderne på fabrikken i Redcar, UK. La Sede de Barcelona S.A. er noteret på børsen i Madrid.

For norske Kjell Inge Røkke, som kontrollerer Aker Kværner, kan den gode nyhed fra Portugal måske hjælpe lidt på humøret. Kjell Inge Røkke (som danske Kurt Thorsen i øvrigt skylder en masse penge) har i øjeblikket dobbeltværelse på ’Hotel Gitterly’ efter en dom for korruption i Norge. Røkke blev idømt 4 måneders fængsel for at bestikke en myndighedsperson, som skulle give ham certifikat til lovligt at styre sin nye kæmpemæssige luksusbåd. De 3 måneder blev gjort betingede. Det forlyder at Røkke til fængselsinspektørens overraskelse mødte op til afsoning én dag før planlagt. Der var dog stadig kun mulighed for dobbeltværelse.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer