Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Manchester United og Sporting Lissabon mødes i Champions League

Den engelske storklub Manchester United skrev i 2003 kontrakt med Sporting Lissabons unge spiller Christiano Ronaldo og siden med stortalentet Nani i 2007. Nani nåede at spille 58 kampe for Sporting Lissabon indtil han blev solgt til United, mens Christiano Ronaldo kun fik 25 kampe for Sporting, før han flyttede til England. Tilbage i 2003 var der spekulationer om at Manchester United og Sporting Lissabon ville indgå et mere formelt samarbejde om udveksling af spillere. Det blev dog aldrig til noget.

I år vil skæbnen at Sporting Lissabon og Manchester United d. 19. september 2007 mødes i Champions League gruppe F. Den første kamp spilles på Sportings stadion i Lissabon. De portugisiske Sporting fans synes at acceptere at nogen af de bedste spillere, som Sporting har fostret, er gået til Manchester United, som også i Portugal nyder stor anerkendelse.

Det var i øvrigt til åbningen af Sportings nye stadion ’Estádio José Alvalade’ i 2003 at Alex Ferguson blev opmærksom på Christiano Ronaldo. Manchester United fik som høflige gæster i en opvisningskamp tæsk 3-1 af Sporting. United spillerne lagde under kampen mærke til det unge talent Ronaldo og meddelte eftersigende til Sir Alex at de hellere ville have Ronaldo i Manchester United truppen, end at risikere at spille mod ham senere.

Én af de mest kendte portugiserer var hjælpetræner eller snarere 'oversætter' for manager Sir Bobby Robson i Sporting Lissabon fra 1993 til 1994. Der er naturligvis tale om José Mourinho, som i dag er én af de højst betalte fodbold managers for Chelsea i den engelske liga. José Mourinho, som er uddannet idrætslærer, fulgte med Robson fra Sporting til Porto og derefter til Barcelona.     

United manager Fergusons hjælpetræner hedder Carlos Queiroz og er også portugiser, men født i Mozambique. Han var i 1994-1996 manager for Sporting Lissabon og senere i en kort periode for Real Madrid. Alt i alt ser Manchester United ud til at sidde med alle kort på hånden før fodbold kampen onsdag aften i Lissabon.

Statistikken taler dog stadig for muligheder for Sporting Lissabon, idet klubben aldrig har tabt til et engelsk hold på hjemmebane. Det er blevet til 3 sejre og 3 uafgjorte. Sidste og eneste gang Manchester United og Sporting mødtes i en turnering var i 1963/64 i UEFA Cup Winners Cup, hvor Sporting vandt 5-0 på hjemmebane efter at have tabt 4-1 i Manchester. Sporting endte i øvrigt med at vinde turneringen.

Se mere om de store fodboldklubber i Lissabon: Sporting og Benfica, stadions m.v.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer