Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Portugals Melodi Grand Prix deltager Sabrina udgiver plade

Den 24-årige Sabrina sang Dança Comigo (oversættes med ’Dans med mig’) for Portugal ved European Song Contest i maj 2007.

Hendes nye plade vil inkludere metleys af de tidligere portugisiske grand prix sange Sobe - sobe balão sobe’ (1979), 'Playback' (1981) and 'Conquistador' (1989).

Sabrina blev udvalgt til at synge Portugals bidrag i 2007 af produceren Emanuel, som er et af de største navne inden for portugisisk populærmusik – en slags Portugals svar på Keld Heick.Et af Emanuels første hits var ’Nós Pimba’, som hurtigt blev en schlager eller på dansk ’ørehænger’. I Portugal kaldes en schlager 'pimba’ efter Emanuels mega-hit.

Ved Melodi Grand Prix 2007 blev Sabrina nummer 11 efter Moldova i semifinalen, som dermed kvalificerede sig til finalen i Helsinki i stedet for Portugal. Med til historien hører at Portugal gav Moldova 12 point (og modtog 7 af Moldova) og tabte finalepladsen til Moldova med sølle 3 point.


Siden formatet for Melodi Grand Prix blev ændret i 2004 har Portugal endnu aldrig været blandt de 24 lande i finalen. Bedste placering nogensinde var en 6. plads i 1996. Portugal er blevet nummer sidst i årene 1964, 1974 og 1997 og Portugal har desuden æren af at være det land, som har deltaget flest år i Eurovision's Melodi Grand Prix uden at vinde.

Relateret artikel:
Portugals bidrag i Melodi Grand Prix 2008Kommentarer

Endnu ingen kommentarer