Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Portugisiske foldboldtrænere i kraftig modvind

UEFA har udelukket landsholdstræner Scolari fra de næste 4 kampe med det portugisiske landshold. Brasilianeren Scolari blev på direkte TV afsløret i at lange ud efter den serbiske spiller Dragutinovic kort efter afslutningen på kvalifikationskampen mod Serbien. Scolari har desuden fået en bøde på 12.000 euro (omkring 90.000 kroner). Karantænen betyder at Scolari ikke vil være til stede ved Portugals 4 sidste kvalifikationskampe til Euro 2008.

På de britiske øer har portugiseren José Mourinho, som siden 2004 har været manager for den russisk ejede klub Chelsea, pludselig forladt sit job. Der er endnu ikke sluppet meget information ud fra Chelsea, men der er ingen tvivl om at de britiske medier i de kommende dage gøre alt for at grave så mange detaljer frem som muligt. Mourinho får efter sigende 21 millioner euro (omkring 150 millioner kroner) som aftrædelsesgodtgørelse.

Mourinho er ifølge Chelsea ikke blevet fyret, men har forladt Chelsea i forståelse med Chelsea’s ejer, den hovedrige russer Roman Abramovic, som har skabt sin enorme formue ved at kende de rigtige mennesker under den kaotiske privatisering af de russiske naturressourcer i 1990’erne. Der var dog meget lille forståelse at spore hos Abramovic, da Chelsea d. 18. september kun fik 1 point på hjemmebane mod svenske Rosenborg i Champions League gruppe B.

José Mourinho, som er flydende på 5 sprog, vil sandsynligvis ikke være arbejdsløs længe. Det vil dog blive svært for ham at finde en fodbold klub med de samme finansielle ressourcer som Chelsea, hvor Mourinho specielt i starten af sin tid som manager stort set fik lov at købe de spillere han ville. I Portugal har Mourinho tidligere trænet Benfica (2000), U.D. Leiria (2001-2002) og ikke mindst FC Porto (2002-2004), som han førte til sejr i Champions League i 2004. Mourinho’s fodboldkarriere startede i øvrigt som ’oversætter’ for manager Sir Bobby Robson, da englænderen var træner for Sporting Lissabon i 1993-94.

Der er meget delte meninger om Mourinho i Portugal. Han bliver naturligvis beundret for sine resultater og for at være én af de mest kendte nulevende portugisere, men samtidig mener mange portugisere at Mourinhos arrogance og åbenlyse selvtillid af og til løber af med ham.

Fodboldnyt 4. oktober 2007
Scolaris karantæne er blevet sat ned fra 4 til 3 kampe af UEFA efter at strafudmålingen blev appeleret.

Fodboldnyt 11. juni 2008 - Scolari træner i Chelsea
Scolari har i dag bekræftet at han skal være træner for Chelsea, når hans kontrakt som Portugals landstræner udløber efter EM 2008.
Luiz Filipe Scolari overtager det varme sæde i Chelsea efter Avram Grant.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer