Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Premierminister Sócrates i New York

Den portugisiske premierminister José Sócrates mødes i morgen tirsdag d. 25 . september med den amerikanske præsident George W. Bush. Anledningen er at Bush sammen med De Forenede Nationer i New York ønsker at fejre ’Fund for Democracy’, som blev oprettet under Clinton-regeringen af tidligere amerikanske indenrigsminister Madeleine Albright. 25 statsledere er blevet inviteret herunder Tysklands kansler Angela Merckel, Englands nye premierminister Gordon Brown og Italiens præsident Romano Prodi.

Samtidig vil José Sócrates få lejlighed til at mødes med afrikanske statsledere, som også er inviteret; herunder Ghanas præsident John Kufuor, Zambias præsident Levy Mwanawasa og Tanzanias præsident Jakaya Kikwete.

Sócrates håber uden tvivl at den diplomatiske strid om den uberegnelige præsident Robert Mugabe fra Zimbabwes deltagelse i EU-Afrika topmødet i december i Lissabon kan bilægges. Englands Gordon Brown har allerede meldt ud at kommer Mugabe til mødet i Lissabon, bliver Brown hjemme. Det har fornærmet en stor del af de afrikanske landes ledere og bliver set som en tidligere kolonimagts forsøg på fortsat at øve indflydelse på det afrikanske kontinent.

Sócrates’ største udfordring i New York består i at finde en løsning som er neutral og ’spiselig’ for alle parter. At mange af de mere demokratiske afrikanske stater er trætte af Mugabes opførsel, er der ingen tvivl om, men ingen af de afrikanske nationer ønsker at fremstå, som om de giver efter for England og EU. I Zimbabwe anslås der at være omkring 80% arbejdsløshed og ifølge WHO var gennemsnitslevealderen i 2006 verdens laveste med 37 år for mænd og 34 år for kvinder.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer