Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Portugals præsident advarer mod social og økonomisk ulighed

I et eksempel på den usædvanlige status præsidenten af republikken har i Portugal advarede den siddende præsident Anibal Cavaco Silva i dag i avisen Publico mod ’novos riscos’ og ’assimetrias económicas e sociais”.

Cavaco Silva er valgt til præsidentembedet af det portugisiske folk, og hans kontor fungerer som et slags 2. kammer i stil med det britiske overhus, bl.a. med ret til at sende love vedtaget i parlamentet tilbage til genbehandling. Samtidig påhviler det præsidenten at komme med udtalelser, såfremt han finder det vigtigt for landet og det er, hvad han gjorde i dag.

Den tidligere økonomiprofessor og doktor ved York Universitetet i England er tydeligvis ikke tryg ved samfundsstrukturens udvikling, og mener at der er grund til øget opmærksomhed på globaliseringens effekt på socialt udsatte grupper.

Advarslen skal ses som en opfordring til at tage globaliseringens udfordringer mere alvorligt i Portugal, som er et land, hvor adgang til de bedste uddannelser stadig i stor udstrækning er forbeholdt den rigeste (og bedst uddannede) del af befolkningen.

Det er i øvrigt tankevækkende at Cavaco Silva, som er valgt til præsidentposten for det portugisiske centrum-højre parti PSD, på den måde (men dog uden specifikt at nævne Portugal) påpeger potentielt øget social ulighed i en situation, hvor centrum-venstre premierminister José Sócrates og hans parti PS solidt sidder på magten med flertal i parlamentet i Portugal.

I morgen starter Council for Globalisation mødet i byen Sintra, hvor Cavaco Silva vil adressere den globale udfordring Portugal og resten af verden står overfor. Blandt tilhørerne forventes besøg af erhvervsledere fra andre europæiske lande, USA, Asien og MellemøstenKommentarer

Endnu ingen kommentarer