Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkOctober 2007 - Indlæg

Den kendte portugisiske fodboldspiller Rui Costa stopper i Benfica

Rui Costa, hvis fulde navn er Rui Manuel César Costa har til den italienske sportsavis La Gazzetta dello Sport givet udtryk for at han med stor sandsynlighed stopper sin professionelle karriere som fodboldspiller med udgangen af sæsonen 2007/2008.

Rui Costa, som er 35 år gammel, er offensiv midtbanespiller i Benfica og fortsat én af stjernerne på holdet. Han har tidligere spillet 12 år i Italien og var med til at vinde Champions League for AC Milan i 2003. Rui Costa har fortsat en høj stjerne hos mange italienere og har tæt på gudestatus i Benfica. I en kamp for italienske Fiorentina mod Benfica på Benficas hjemmebane Estádio da Luz scorede Costa mod sine landsmænd, hvilket senere fik ham til at udtale at det var det værste mål han havde lavet i sin karriere.

I 2006 vendte Rui Costa tilbage til Benfica, og han udelukker ikke at han også efter at have stillet støvlerne på hylden, gerne vil være tilknyttet Benfica, som altid har betydet meget for ham. Costa var portugisisk landsholdsspiller i perioden 1993-2004 og stod for imponerende 26 mål i 94 landsholdskampe.

Din vurdering:Ny leder af oppositionspartiet PSD i Portugal

Det portugisiske parti PSD har d. 29. september 2007 fået ny leder. Luís Filipe Menezes vandt med 54% af de delegeredes stemmer over den anden kandidat til formandsposten Luís Marques Mendes, som har siddet på formandsposten de sidste to år.

Luís Filipe Menezes er uddannet inden for medicin og har siden 1997 været borgmester i byen Vila Nova de Gaia. Der var op til partiledervalget spænding om udfaldet, og selv om Mendes på Azorerne og Madeira havde flertal, endte det samlede antal delegerede med at vælge Menezes.

Den kendte portugisiske politiker og nuværende formand for EU Kommissisonen José Manuel Barroso er tidligere formand for partiet og besad premierministerposten i Portugal fra 2002 til 2004. Han fratrådte efter at være blevet valgt til kommissionsformand i EU. Baroso blev efterfulgt som premierminister og PSD formand af den kontroversielle Pedro Santana Lopes. Der har siden Pedro Santana Lopes’ formandskab og korte karriere som premierminister fra juni 2004 til marts 2005 været uro i PSD. Det resulterede i sommeren 2007 blandt andet i at PS socialisterne vandt borgmesterposten i Lissabon.

Nogen mener at den prominente Rui Fernando da Silva Roi, som er borgmester i Portugals næststørste by Porto og medlem af partiet PSD, kunne vise sig at være en større samlende kraft og måske en mere egnet kandidat til posten som premierminister. Foreløbig får 59-årige Menezes chancen for at fratage socialistpartiet det absolutte flertal ved parlamentsvalget, som skal afholdes senest i 2009. Der er indtil videre intet som tyder på et valg i utide, men portugisisk politik har mange gange vist sig at være uforudsigelig. Der kan her findes mere information om Portugals politiske system

Direkte oversat står PSD for det portugisiske socialdemokrati, men PSD er ikke socialistisk funderet. I forhold til danske forhold ligger partiet tættere på Venstre eller Det konservative Folkeparti. PSD betragtes i Portugal som partiet for de selvstændige og mindre erhvervsdrivende dog med en midtersøgende politik, som også tiltrækker andre vælgergrupper. I EU parlamentet sidder PSD i samme gruppe som konservative og kristelige-demokratiske partier.

Din vurdering:Det portugisiske olieselskab Galp afsløret i kartelvirksomhed

EU kommissionen har idømt virksomhederne Galp, Cepsa, Repsol og svenske Nynas bøder for omfattende kartelvirksomhed i Spanien inden for olieprodukter (bitumen), som bruges til at producere asfalt.

De 4 selskaber har i 12 år aftalt priserne imellem sig og derved bedraget kunderne i Spanien herunder den spanske stat for store beløb. Det portugisiske olieselskab Galp og svenske Nynas har modtaget bødeforlæg på henholdsvis 8,7 og 10,6 millioner euro, mens de hovedansvarlige spanske selskaber Repsol og Cepsa begge har fået bøder på over 80 millioner euro, eller hvad der svarer til godt en halv milliard danske kroner.

I denne uge meddelte Galp’s hovedaktionær Americo Amorim at det store russiske olie- og gasselskab Gazprom sandsynligvis vil købe en aktiepost i Galp.

Olieselskabet Galp er Portugals største og er noteret på Euronext børsen i Lisbon under navnet Galp Energia. Galp Energia er en del af det portugisiske PSi 20 index.

Din vurdering:Nyt Conrad luksushotel på Algarve

I nærheden a Quinta Do Lago i Algarve åbner Conrad hotelkæden i 2010 sit første luksushotel i Sydeuropa.

Der planlægges omkring 150 værelser og hotellet vil blive opført i traditionel portugisisk stil. Conrad er mest kendt i USA og i Asien og tilhører den absolutte luksusklasse. Det nye hotel kommer til at ligge kun ca. 10 kilometer fra lufthavnen i Faro på Algarvekysten og dermed i nærheden af nogen af de kendteste golfbaner som San Lorenzo, Vila Sol, Quinta de Cima og naturligvis de to eksklusive Quinta do Lago golfbaner.

Der vil selvfølgelig være swimmingpool, spa og alle andre services til rådighed, som det forventes på et luksushotel. Hotelgæsterne vil desuden kunne stifte bekendtskab med noget af det bedste, det portugisiske køkken kan tilbyde i hotellets restauranter. Conrad Hotels forventer at kunne tiltrække eksklusive events og møder i VIP klassen. Der er over 1400 m2 afsat til formålet. Desuden vil der på hotellet være balsal og adgang til en privat have.

I Algarve har man senest med ’Allgarve’ kampagnen i sommeren 2007 forsøgt at tiltrække flere gæster med dyre vaner og højt forbrug på ferierejsen. Med det nye Conrad hotel vil Algarvekysten i 2010 få en ny attraktion for denne gruppe af turister.

Conrad er en del af Hilton gruppen, som i juni 2007 med Hilton Vilamoura As Cascatas åbnede sit første hotel i Portugal. Mere information på www.conradhotels.com .

Din vurdering:Carlsberg og Viacer rationaliserer produktionen i Portugal

Carlsberg annoncerede onsdag d. 3. oktober 2007 at man lukker 1 ud af de 3 bryggerier, Carlsberg er medejer af i Portugal. Det drejer sig om produktionen i byen Loulé i det sydlige Portugal. De to resterende bryggerier ligger i Santerém og i Leça do Balio i Nordportugal, hvor bryggeriet ved navn Unicer også har hovedsæde.

Unicer producerer og distribuerer øl og vand herunder det førende portugisiske øl-brand Superbock, som findes i mange varianter og f.eks. også sælges i 25 cl flasker i Portugal.

Der sælges naturligvis også Carlsberg øl. Normal flaske- og dåseøl er i Portugal ligeså stærkt som guldøl er i Danmark.
Super Bock - Carlsberg
Carlsberg/Unicer har en mindre andel af markedet for mineralvand med brands’ene Pedras, Vitalis, 7 Fontes og Caramulo. Kaffe og vin indgår også i sortimentet.

Bryggeriet, som lukkes, udgør 7 % af bryggerivirksomheden Unicers samlede produktion og beskæftiger 65 medarbejdere. Lukningen sker for at forbedre produktiviteten, herunder at skære ned på transportudgifterne, som har betydning for rentabiliteten på specielt de produkter, som går til eksport. Spanien er et af de største eksportmarkeder.

I Portugal ejer danske Carlsberg 44% af bryggeriet Unicer. 56% tilhører det portugisiske holdingselskab Viacer SGPS.

Den portugisiske storbank BPI, som er noteret på Euronext i Lisbon ejer 26% af Viacer SGPS. Holdingselskabet Violas, som kontrolleres af Violas-familien har 46% af aktierne i Viacer.

Entreprenørvirksomheden Arsopi (28%), som er førende i Portugal inden for konstruktion af bryggerier og mejerier, har de resterende aktier.

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »