Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkOctober 2007 - Indlæg

Fodboldklubben FC Porto vil ikke længere vil sende bolden ud af spil

F.C. Porto har meddelt at spillerne på Portugals for tiden bedste klubhold ikke længere vil sende bolden ud af spil, hvis en modstander ligger ned. Man vil i stedet lade det være op til dommeren at afbryde spillet.

I en udtalelse hedder det at FC Porto bliver udnyttet af nogen modstandere, som bruger den uskrevne 'fair play' regel om at sparke bolden til indkast når en spiller ligger ned og jamrer sig på skrømt. FC Porto er dermed på linje med den engelske storklub Manchester United, hvor manager Alex Ferguson for et par år siden annoncerede det samme.

FC Porto følger dermed også UEFA, som har anbefalet at beslutningen overgives til dommeren efter at mange hold har forsøgt at misbruge modstanderes gode vilje. UEFA mener at mange fodboldkampe går i stå som følge af 'skuespil', og at beslutningen om at stoppe spillet på grund af en skadet spiller derfor må  ligge hos dommeren.

Se også:
Fodboldklubber i Portugal
Portugals placering på FIFA verdensranglisten i september 2007

Din vurdering:Spanien og Portugal i samarbejde om fiskerikontrol

I det vestlige Middelhav fra Gibraltar i øst til Sagres i vest har den portugisiske og den spanske fiskeri-inspektion for nyligt indledt samarbejde. 

Det relativt store havområde på størrelse med Kattegat grænser op til Marokko og kaldes også Cadiz Golfen. Som følge af den store trafik i Middelhavet er det let for fiskerifartøjer med ulovlige fangster at forsvinde i mængden, specielt når farvandet er opdelt i områder tilhørende henholdsvis Spanien og Portugal.

De to lande har netop gennemført den første storstilede kontrol, hvor den spanske fiskerikontrols skib har haft en portugisisk fiskeriinspektør ombord, og et portugisisk skib ligeledes har haft en spansk inspektør ombord. Der var desuden assistance fra det portugisiske luftvåben og begge landers administrative fiskerikontrol. Flådefartøjer fra såvel de portugisiske som de spanske myndigheder var også involveret.

Trods det store opbud af kontrolskibe var fangsten af lovovertrædere lille og alle fiskere, som blev kontrolleret til havs havde tilladelserne i orden. Der blev dog afsløret uregelmæssigheder i land. 

I både det spanske og det portugisiske landbrugs- og fiskeriministerium er man indstillet på at fortsætte samarbejdet.  

Din vurdering:Rekordantal turister til Algarve i 2007 sæsonen

Algarve fortsætter med at slå tidligere års rekorder i antal overnatninger. I perioden fra januar 2007 til august 2007 havde Algarvekysten 10,7 millioner hotel-overnatninger.

Antallet af overnatninger viser dermed en stigning på 3,6% i forhold til samme periode sidste år siger RTA, som er den regionale sammenslutning af turistorganisationer.

Hvis man ser hvor turisterne kommer fra, har der specielt været store procentuelle stigninger i antallet af turister fra Ungarn, Polen og Rusland. Antallet af briter på ferie i Algarve er steget med godt 9%.

Hollænderne tager de længste ferier og tilbringer næsten 8 overnatninger i Algarve i gennemsnit, mens portugisiske turister kun har 3,6 overnatninger i snit.

Den største gruppe turister i Algarve kommer fortsat fra England. Det blev i øvrigt annonceret torsdag d. 15. oktober at Easyjet vil overtage British Airways rute til Faro og dermed forstærke sin tilstedeværelse på Algarve. Easyjet er allerede det største flyselskab i lufthavnen i Faro.

Din vurdering:Stor bankfusion i Portugal under overvejelse

Den største privatejede bank i Portugal; BCP Millenium har modtaget et frierbrev fra BPI banken, som ejer 9% af aktierne i BCP.

Forslaget er som foreskrevet også blevet sendt til Euronext børsens regulator CMVM i lissabon. BPI forslår at de to banker lægges sammen og at den nye banks aktier fordeles i forholdet 2 aktier per BPI aktie og 1 aktie per BCP aktie.

BPI understreger at der ikke er tale om et bud, men om et forslag om sammenlægning. Sidst det var på tale var i maj 2007, hvor BCP banken faktisk forsøgte en fjendtlig overtagelse af BPI. Det blev dengang afvist af BPI bankens hovedaktionær: den spanske bank La Caixa, som er meget interesseret i at få endnu bedre fodfæste på det lukrative portugisiske bankmarked.  

BCP har indtil den 15. november 2007 til at tage stilling til forslaget, hvorefter det automatisk bortfalder.

Se også: Euronext PSI 20 selskaberne i Portugal, hvor vi bl.a. gennemgår virksomhedernes historie, beskriver deres nuværende aktiviteter og ejerforhold. Der er desuden links til kursudviklingen på de enkelte børsnoterede selskaber. 

Din vurdering:Billig flybillet fra Lissabon til København over Berlin

Easyjet flyver ikke direkte til Danmark fra Lissabon. Til gengæld er det for det meste ret billigt at flyve til Berlin fra Lissabon med Easyjet.

Da der også er en relativ billig rute med Easyjet fra Berlin til København, begynder det at blive interessant for udlandsdanskere i Portugal.

Tager man af sted på én af de billigste dage og booker god tid i forvejen kan man få en enkeltbillet fra Lissabon til København via Berlin for 46 euro i alt, hvilket svarer til små 350 kroner.

Priseksempel flyrejse d. 4. december 2007:

Lissabon-Berlin afgang 10.40 Lisbon, ankomst Berlin 15.05
Pris: 22 euro inkl. et styk bagage

Berlin-København afgang 19.55 Berlin, ankomst København 21.00
Pris: 24 euro inkl. et styk bagage

Den modsatte vej passer Easyjet flyet fra København til Berlin ikke med Berlin-Lissabon flyet, med mindre man kan finde sig i at overnatte i Berlin Schonefeld lufthavnen.

Ved at bruge flysøgemaskinen Momondo kommer der til gengæld mange andre muligheder op. Der er dog ikke nogen, som prismæssigt kan slå Air Berlin/Fly Niki, som tilbyder en billet d. 11. december fra København til Lisbon med stop i Palma de Mallorca for 72 euro eller hvad der svarer til omkring 550 kroner.

Samlet pris for en rejse til København fra Lissabon d. 4 december og retur d. 11 december er således små 900 kroner.

Alle flybillet priser er inklusive lufthavnsskatter og fundet på internettet d. 26. oktober 2007.

Se også: Oversigt over flyruter til Portugal.

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »