Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Energiproducerende søslanger udfor Portugals kyst

Den skotske virksomhed Ocean Power Delivery Ltd er sammen med portugisiske Enersis i færd med at teste den nyeste version af bølgeenergigeneratoren Pelamis, som er det latinske udtryk for ’søslange’.

Forsøget foregår ved Portugals kyststrækning i Agucadoura nord for byen Póvoa de Varzim i Nordportugal. Pelamis ligner en stor rød slange og er i stand til at generere energi når bølgerne får slangen til at vride sig op og ned i vandet. Systemet bygger på et hydraulisk system monteret inde i de 120 meter lange slanger. Slangerne er fortøjrede og energien, der genereres, ledes ind i det eksistende elektricitetsnet. Hver slange kan producere 750kW.

Der er indtil videre 3 ’søslanger’ i Portugal, skriver den engelske avis The Guardian, som venter på at blive trukket ud i roligt vejr. Den portugisiske virksomhed Enersis, som specialiserer sig i vedvarende energi, har bestilt ’slangerne’ i Skotland med det formål at udvikle markedet for bølgeenergi i Portugal. Portugal er perfekt til bølgeenergi da landet i forhold til befolkningstallet har en lang kyststrækning og allerede er orienteret mod alternativ energi som vindmøller, solceller m.v. Se kort video med en 'søslange' herunder:

 

Premierminister José Sócrates har for nyligt sat målet for Portugals vedvarende energiforsyning op til 45% af det samle energiforbrug inden udgangen af år 2010. Den portugisiske stat støtter Pelamis projektet.

Ocean Power Delivery Ltd ejes i øvrigt i fællesskab af Norsk Hydro Technology Ventures, det schweiziske investeringsselskab 3i og det ligeledes Zurich-baserede Sustainable Asset Management. Desuden har den engelske Carbon Trust bidraget med 1,5 millioner pund ud af en samlet investering på 7,5 millioner pund. Virksomhedens hjemmeside findes også i en portugisisk version.

UPDATE: Se mere om verdens første bølgeenergi-park i Portugal.


Kommentarer

 

toni siger:

til Sean Dahl

Tak for mange rigtig gode indlæg .Du er meget flittig og meget vidende, det er en fornøjelse at læse det du skriver.

M V H

René Toni Nielsen

23 September 2008 6:26 PM