Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Flexiseguranca systemet i Danmark i fokus på TV kanalen SIC i Portugal

Den 29. september 2007 var der på den portugisiske TV-kanal SIC interview med bl.a. Dansk Arbejdsgiverforenings administrerende direktør Hans Skov Kristensen og chefredaktør på Politiken Thøger Seidenfaden i København.

Emnet var dels det danske ’flexisegurança’ system (fleksibelt arbejdsmarked med socialt sikkerhedsnet), dels den danske holdning til EU-samarbejdet. 

Der er i Portugal restriktive regler for, hvordan man kan afskedige medarbejdere i forhold til i Danmark. Økonomisk set kan det være en meget bekosteligt at afskedige folk, som har arbejdet i en årrække i den samme virksomhed, og derfor ser man ofte at virksomheder undlader at ansætte ekstra arbejdskraft. Samtidig forbliver de ansatte i den samme virksomhed, da de ikke ønsker at miste den sikkerhed, der ligger i en lang ansættelse. 

Man er i Portugal klar over at det nuværende system med manglende fleksibilitet ødelægger den naturlige konkurrence på arbejdsmarkedet, og til en vis grad forhindrer dygtige medarbejdere i at skifte job og virksomhederne i at udnytte dygtige medarbejdere. Derfor er der stor interesse i de portugisiske medier for at høre, hvordan problemet løses i andre EU lande. Danmark har via sin høje arbejdsløshedsunderstøttelse et af de mest fleksible arbejdsmarkeder i Europa.      

Indslaget kan ses på følgende video:Den 29. september var der desuden et indslag om landbrugskommissær Mariann Fisher Boel’s besøg i Portugal i september i forbindelse med EU’s landbrugsministermøde, hvor hun blandt andet besøgte en bananplantage og en vingård.

 

Se også: Recibo Verde ordningen i Portugal misbruges


Kommentarer

Endnu ingen kommentarer