Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Carlsberg og Viacer rationaliserer produktionen i Portugal

Carlsberg annoncerede onsdag d. 3. oktober 2007 at man lukker 1 ud af de 3 bryggerier, Carlsberg er medejer af i Portugal. Det drejer sig om produktionen i byen Loulé i det sydlige Portugal. De to resterende bryggerier ligger i Santerém og i Leça do Balio i Nordportugal, hvor bryggeriet ved navn Unicer også har hovedsæde.

Unicer producerer og distribuerer øl og vand herunder det førende portugisiske øl-brand Superbock, som findes i mange varianter og f.eks. også sælges i 25 cl flasker i Portugal.

Der sælges naturligvis også Carlsberg øl. Normal flaske- og dåseøl er i Portugal ligeså stærkt som guldøl er i Danmark.
Super Bock - Carlsberg
Carlsberg/Unicer har en mindre andel af markedet for mineralvand med brands’ene Pedras, Vitalis, 7 Fontes og Caramulo. Kaffe og vin indgår også i sortimentet.

Bryggeriet, som lukkes, udgør 7 % af bryggerivirksomheden Unicers samlede produktion og beskæftiger 65 medarbejdere. Lukningen sker for at forbedre produktiviteten, herunder at skære ned på transportudgifterne, som har betydning for rentabiliteten på specielt de produkter, som går til eksport. Spanien er et af de største eksportmarkeder.

I Portugal ejer danske Carlsberg 44% af bryggeriet Unicer. 56% tilhører det portugisiske holdingselskab Viacer SGPS.

Den portugisiske storbank BPI, som er noteret på Euronext i Lisbon ejer 26% af Viacer SGPS. Holdingselskabet Violas, som kontrolleres af Violas-familien har 46% af aktierne i Viacer.

Entreprenørvirksomheden Arsopi (28%), som er førende i Portugal inden for konstruktion af bryggerier og mejerier, har de resterende aktier.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer