Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Den danske skatteminister bremser skatteflugt til Spanien og Frankrig

Tilsyneladende mener man i skatteministeriet at den gunstige ordning som i årevis har tiltrukket danske pensionister til Spanien og Frankrig er blevet for populær. Danske pensionister som er flyttet til Spanien og Frankrig har kunnet nøjes med 15-20% skat af pensionsmidler fra Danmark i bopælslandet efter i mange tilfælde at have fået fradrag på op til 60% ved indbetaling til pensionen i Danmark.

Skatteminister Kristian Jensen udtaler tirsdag d. 9. oktober 2007 at han på torsdag fremsætter forslag i folketinget om at opsige den nuværende aftale med Frankrig og Spanien, som ellers skulle gælde til januar 2009. En ny lov vil gælde fra den dag lovforslaget fremsættes og ’skattehullet’ lukkes således på torsdag d. 11. oktober.

En lignende opsigelse af aftale fandt sted overfor Portugal i 1996, og der gik helt frem til 2002 inden en ny aftale var på plads. Se mere her om dobbeltbeskatningsaftalen mellem Danmark og Portugal.

Hvis Kristian Jensen får gennemført en ny lovgivning, som i princippet beskatter danske pensioner ens i Danmark, Portugal, Spanien og Frankrig, kan Portugal pludselig vise sig at blive en populær destination for danske pensionister. Årsagen er dels at arveafgiften er meget lempeligere i Portugal end i f.eks. Spanien. Samtidig vil formuende pensionister med bopæl i Portugal kunne foretage aktieinvesteringer med en langt lavere beskatningsprocent for både kursgevinster og udbytter. Se mere her om det portugisiske skattesystem.Kommentarer

 

Sophie siger:

Hvor langt kom man så i skatteministeriet ? Det her er jo fra 09 2007 !!

24 May 2014 8:16 PM