Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Portugisisk økonomi har brug for højere vækst

I forbindelse med en konference for nationaløkonomer i Lissabon valgte Portugals præsident Anibal Cavaco Silva at advare sin regering om at den portugisiske økonomi har brug for øget vækst.

En del af præsidentens job er at komme med anbefalinger på områder, som han mener, er vitale for landets udvikling. Cavaco Silva mener at Portugal ikke forstår at udnytte støtten fra EU godt nok, og at man må se at få økonomien ’op i gear’ inden støtten afvikles i år 2013. Præsidenten udtalte at man må stræbe efter at blive én af de førende lande med høj økonomisk vækst og på sigt udvikle Portugal således at man økonomisk kan sammenligne sig med de førende lande i Europa.

Mere konkret fremhævede Cacaco Silva at de portugisiske små og mellemstore virksomheder (SME) behøver bedre betingelser og mere afbalancerede regler for at gro. Cavaco Silva tænker uden tvivl på det ufleksible portugisiske arbejdsmarked, som gør at mange virksomheder undlader at ansætte folk i frygt for at risikere at skulle betale store erstatninger ved eventuelle afskedigelser.

IMF (International Monetary Fund) roste dog Portugal torsdag og mener at landet viser tegn på positiv økonomisk udvikling. IMF påpegede dog også at Portugals økonomi fortsat behøver støtte og at landets internationale konkurrenceevne er (for) svag. IMF mener mere specifikt at det er afgørende at man fortsætter rekonstruktionen af kommune- og statsadministrationen samt ændrer de ufleksible regler på det portugisiske arbejdsmarked. IMF roste desuden Portugals regerings bestræbelser på at modificere velfærdssystemet, men var skeptisk overfor de planlagte stigninger i mindstelønnen.

Se desuden video indslag fra TV kanalen SIC om den danske flexiseguranca model (feksibelt arbejdsmarked), som bliver diskuteret meget i Portugal. Kommentarer

Endnu ingen kommentarer