Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Verdens 4. største katolske kirke åbnet i Fatima

Der var besøg af den katolske kirkes næsthøjeste repræsentant Cardinal Tarcisio Bertone fra Vatikanstaten i Rom, da den nye Santissima Trindade kirke i byen Fatima i Portugal blev åbnet for offentligheden.

Kirken har plads til mere end 8600 mennesker og er dermed ifølge kirkens repræsentanter den 4. største katolske kirke i verden. Bygningen er opført i hvid beton og stål og designet af den græske arkitekt Alexandros Tombazis. Opførelsen har taget 3 år og anslås at have kostet tæt på 450 millioner kroner.

Fatima er et af de kendteste steder for tilhængere af den katolske tro. De lokale myndigheder mener at Fatima hvert år modtager henved 4 millioner besøgende. Fatima’s berømmelse skyldes at 3 børn, som arbejdede som hyrder i 1917 gentagne gange og med jævne mellemrum beskriver at have set Jomfru Maria åbenbare sig for dem. Der er desuden øjenvidneberetninger fra et stort antal mennesker om et specielt vejrfænomen, som angiveligt skulle have fundet sted som afslutning på åbenbaringerne.

Fatima er en mindre by med omkring 10.000 indbyggere. Den ligger i regionen Santerém i det centrale Portugal ikke langt fra byerne Tomar og Leiria.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer