Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Algarve eller ikke Algarve

Der er i sommeren 2007 dukket et nyt område op på den Ibiriske halvø, som ikke har været kendt før. Det drejer sig om ”Spanish Algarve”.

Ferieboliger og hoteller er blevet markedsført, primært i England, som beliggende i spansk Algarve underforstået på den sydspanske kyst øst for ’det gamle’ portugisiske Algarve.

Nu har turist- og hotelorganisationer i ’det gamle’ Algarve fået nok. Der er sendt en klage til statsadvokaten i Portugal over misbrug af Algarve varemærket. Mere specifikt klages der over et spansk firma, som formidler ferieboliger samt det engelske ejendomsmæglerselskab ’Spanish Algarve Properties’, som kraftigt markedsfører området Ayamonte i Spanien som ’Spanish Algarve’ via internettet, aviser, opslag og efter sigende også med fly-bannere foran badegæster.

’Spansk Algarves’ rigtige navn er Costa de la Luz - eller på dansk: "lysets kyst". En mulig forklaring på ’navneskiftet’ er at briter, som tænker på at købe feriehus eller ferielejlighed, kan forveksle Costa de la Luz i Spanien med Praia da Luz i Portugal. I Praia da Luz kæmper myndighederne i oktober 2007 stadig under stor pressebevågenhed med at opklare sagen om den forsvundne lille engelske pige Madeleine McCann.Kommentarer

 

Inga C. Kvistgaard siger:

Man skulle måske begynde at kalde Algarve for Costa del Sol

21 October 2007 7:56 PM