Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


BCP banken bliver undersøgt af Portugals Nationalbank

Efter at den tidligere administrerende direktør for BCP Paulo Teixeira Pinto og finansmanden Joe Berardo, som begge er aktionærer i BCP, i denne måned fremkom med beskyldninger om ulovlige aktionærlån i BCP, er den Portugisiske Nationalbank gået ind i sagen. Nationalbanken har bedt BCP banken om referat af bestyrelsesmøder.

Beskyldningerne går på at renter af et lån til en virksomhed tilhørende sønnen af bestyrelsesformanden i BCP Jorge Jardim Gonçalves er blevet eftergivet. Det drejer sig om et beløb i størrelsesordenen 12 millioner euro.

Jorge Jardim Gonçalves er én af stifterne af BCP banken og var med til at afskedige den tidligere direktør Teixeira Pinto efter en lang periode med magtkampe i bankens ledelse.

Joe Berardo har via pressen udtalt at nationalbankens anmodning om at se referater fra bestyrelsesmøder er nytteløs, da der alligevel ikke findes notater om eftergivelsen af gælden, da den fandt sted uden om bestyrelsen.

BCP banken er Portugals største privatejede bank med over 20.000 ansatte. Banken er noteret på Euronext børsen i Lisbon og en del af det portugisiske PSI 20 indeks.

Se også denne artikel for nyeste udvikling i BCP skandalen.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer