Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Internet udbredelse i Portugal

EU kommissionen har offentliggjort et arbejdspapir som bl.a. beskriver, hvor udbredt bredbånds internetforbindelser var i de 27 EU lande i juli 2007.
Portugal ligger midt i feltet sammen med Irland, Italien, Slovakiet og Malta.

I 4 lande er der væsentlig større udbredelse end i resten af EU. Det gælder Sverige, Finland, Holland og Danmark, som topper listen med 37,2 internet bredbåndsforbindelser per 100 indbyggere.

Til sammenligning har Portugal 14,8 forbindelser per 100 indbyggere. Spanien og Frankrig, som Portugal normalt sammenlignes med, har henholdsvis 16,8 og 22,3 forbindelser per 100 indbyggere.

Der er ingen problemer i at få en internet forbindelse i Portugal. Portugal Telecom er faktisk i de fleste tilfælde hurtigere og mere serviceorienteret end danske TDC.

En relativ hurtig 8 MB broadband forbindelse med TV Cabo (kabel-TVs store pakke) inkluderet koster omkring 55 euro eller ca. 400 kroner om måneden i Portugal. Det er dog muligt at få langsommere bredbåndsforbindelser til væsentlig lavere priser (og uden kabel-TV).

Der kan ligesom i Danmark forekomme forstyrrelser på internettet, men generelt set er den service, man oplever i Portugal i de større byer fuldt på højde med danske forhold og til en lavere pris. Se arbejdspapiret fra EU Kommissionen om bredbåndsforbindelser i EU.Kommentarer

 

Fernando C. Kvistgaard siger:

Uden at vil reklamere for Clix, som er min internet udbyder, har jeg telefon og ADSL med 24 Mb for 29,90 euro = ca. 222 kr.

24 October 2007 6:14 PM
 

Jesper Pedersen siger:

Er der nogen anbefalinger, hvis man har en ferielejlighed i Portugal, og gerne vil kunne komme på Internettet i ens ferieperioder?

10 January 2008 8:26 PM