Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Fado sangerinden Mariza på Lettermans Late Night Show

Den mest berømte nulevende fado sangerinde Mariza, som trækker fulde huse i Portugal, var i 2007 på amerikansk TV i David Lettermans legendariske Late Night Show.

Mariza optræder i store koncertarenaer og er en velbetalt stjerne, hvilket ikke er normalt for flertallet af fado sangere i Portugal. Mariza er dermed den fornemste eksponent for den mere polerede form for fado. Oprindeligt var fado 'de fattiges musik', og den tradition har Mariza bevæget sig væk fra.

Hendes koncerter er meget glamorøse, og der bliver optaget musikvideo'er til brug for markedsføring, hvilket for nogen portugisiske fado-enthusiaster ikke passer godt sammen med sjælen i den portugisiske folkesang, som typisk synges på fado restauranter.

Se også: Besøg på fado-restaurant i Lissabon    

Der er dog ingen tvivl om at Mariza er en dygtig sangerinde med sin helt egen stil. Fado'en Mariza synger i videoklippet nedenfor er 'Oh! Gente da Minha Terra', hvilket kan oversættes med 'folket fra mit land'. Fado sangen er fra Mariza's CD 'Concerto em Lisboa'. Mariza's mor er fra Mozambique i sydøstafrika og hendes far er portugiser; - meget, meget portugiser lod Mariza Letterman forstå under interviewet.

Den gode David Letterman var øjensynligt ikke helt fortrolig med fado.

Mariza har lavet en video til 'Oh! Gentre da Minha Terra'. Se den her:

 

 Kommentarer

 

Michael siger:

Marizas 'Concerto em Lisboa' er en fantastisk cd. Det er imponerende, at hun kan synge så kontrolleret og smukt live. Arrangementerne af sangene - navnlig Cavaleiro Monge - er i verdensklasse, og guitaristen på portugisisk guitar er utrolig.

Jeg lytter til mange musikgenrer - bl.a. blues, country og hård rock - men dette er den cd, jeg har hørt mest de sidste to år. En anbefaling: læg dig på sofaen en aften, hvor der er ro, og slap helt af med Mariza...

4 November 2009 9:38 PM