Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Spanien og Portugal i samarbejde om fiskerikontrol

I det vestlige Middelhav fra Gibraltar i øst til Sagres i vest har den portugisiske og den spanske fiskeri-inspektion for nyligt indledt samarbejde. 

Det relativt store havområde på størrelse med Kattegat grænser op til Marokko og kaldes også Cadiz Golfen. Som følge af den store trafik i Middelhavet er det let for fiskerifartøjer med ulovlige fangster at forsvinde i mængden, specielt når farvandet er opdelt i områder tilhørende henholdsvis Spanien og Portugal.

De to lande har netop gennemført den første storstilede kontrol, hvor den spanske fiskerikontrols skib har haft en portugisisk fiskeriinspektør ombord, og et portugisisk skib ligeledes har haft en spansk inspektør ombord. Der var desuden assistance fra det portugisiske luftvåben og begge landers administrative fiskerikontrol. Flådefartøjer fra såvel de portugisiske som de spanske myndigheder var også involveret.

Trods det store opbud af kontrolskibe var fangsten af lovovertrædere lille og alle fiskere, som blev kontrolleret til havs havde tilladelserne i orden. Der blev dog afsløret uregelmæssigheder i land. 

I både det spanske og det portugisiske landbrugs- og fiskeriministerium er man indstillet på at fortsætte samarbejdet.  Kommentarer

Endnu ingen kommentarer