Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Anklager om korruption ved Expo-98 udstillingen

Den offentlige anklager i Portugal har ifølge SIC anklaget 4 personer i forbindelse med sagen om dyre hotel-skibe ved Expo-udstillingen i Lissabon i 1998. Anklagerne går på korruption og hvidvaskning af penge.

I 1998 var Portugal vært for vendensudstillingen Expo-98, og til den lejlighed blev der bygget et stort udstillingskompleks i den nordøstlige del af Lissabon ikke så langt fra Lissabons lufthavn Portela.

Området huser nu bl.a. det kendte Oceanário, som er Europas største akvarium. Desuden er der masser af restauranter og en stor friluftsscene på området som kaldes Parque das Nações eller på dansk ’nationernes park’. I det gamle Expo-område findes også den store indendørs arena Pavilhão Atlântico, shopping centret Vasco da Gama, bowlinghal, Casino Lisboa m.v. Med de gode forbindelser, herunder metrostationen Oriente, som blev bygget til lejligheden, anvendes det gamle Expo-98 kompleks til mange af Lissabons store koncerter og arrangementer.

Da Expo-98 udstillingen skulle finde sted blev den til lejlighed oprettede organisation bag Expo-98 bange for at der ikke var hotelpladser nok til de forventede gæster. Derfor entrerede man med en personkreds, som arrangerede at 3 luksuslinere lagde til ved Expo-området og fungerede som hoteller. Opgaven blev aldrig sendt i licitation, som reglerne foreskriver, men blev i stedet givet til ’venner’. De gode forbindelser, mener den offentlige anklager, fik en solid overbetaling, hvilket resulterede i et tab på omkring 20 millioner euro eller omkring 150 millioner kroner for at have skibene liggende.

Én af de anklagede er den tidligere vice-præsident for fodboldklubben Sporting Lissabon Godinho Lopes. To af de oprindelige 6 mistænkte rejses der ikke sager imod. Tilbage står det forbløffende faktum at det har taget den offentlige anklager i Portugal 9 år at rejse sagerne.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer