Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Azorerne nummer to på verdensrangliste over ferieøer

Magasinet ’Traveler’ og ’National Geographic Center for Sustainable Destinations’ har i samarbejde med George Washington universitetet i den amerikanske regeringsby udarbejdet en liste over de bedste ferieøer i verden. Der har været hele 522 eksperter involveret i undersøgelsen.

Færøerne vinder klart med 87 point og Azorerne er med 84 point rangeret som en sikker nummer to. Lidt længere nede på listen følger Lofoten i Norge, Shetlandsøerne, som tilhører Skotland og den Chilénske ø Chiloé på en delt tredjeplads med 82 point.

Se også: Læser-rejser til Azorerne.

Bornholm er nummer 18 og endnu længere nede på listen som nummer 70 ud af i alt 111 øer følger Madeira.

Undersøgelsen lægger meget vægt på at øerne har bevaret deres oprindelige kultur og at naturen er uspoleret. For eksempel ender den spanske ø Ibiza helt i bund med 37 point og prædikatet ’In Serious Trouble’, hvilket direkte oversat i forhold til de opstillede kriterier betyder at øen har alvorlige problemer.

Færøerne får med de 87 point skudsmålet: autentisk, uspoleret og fremtidssikret, mens Azorerne katagoriseres som havende ’minor difficulties’ dvs. små fejl. Acorerne er dog kun 2 point fra at befinde sig i samme fornemme kategori som Færøerne.

Madeira får betegnelsen ’In moderate trouble; all criteria medium-negative or a mix of negatives and positives’. Det betyder nærmest hverken godt eller skidt. Madeira er dog tæt på at rykke op i den lidt bedre kategori, hvor acorerne også befinder sig.

Se også: Læser-rejser til Madeira.

De Kanariske øer er derimod tæt på at være ’In serious Trouble’, men ender dog i samme kategori som Madeira. På Mallorca står det ikke meget bedre til. I det hele taget ser det ud til at der på de spanske ferieøer har været lidt for mange turister og at øernes natur og/eller lokalmiljø har lidt skade deraf.

Man kan her læse mere om undersøgelsens resultat for Azorerne, Bornholm, Færøerne og Island.

Se mere om Azorerne på:
Azorerne
Vejret på Azorerne

Se mere om Madeira på:
Madeira
Vejret på MadeiraKommentarer

Endnu ingen kommentarer