Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Til vinsmagning i Lissabon

Der er gode muligheder i Portugal for at komme til vinsmagning for meget små penge. I den første weekend i november blev den årlige vinmesse, arrangeret af vinmagasinet ’Revista de Vinhos’, afholdt i kongrescenteret i Belém i Lissabons udkant.

Rundt omkring i Portugal ligger der et meget stort antal relativt små vingårde, som producerer fortrinlige vine til prisen. På vinmessen lå de fleste vine i prisklassen 4 til 30 euro flasken svarende til mellem 30 og 300 kroner. Mange af vinene har ingen dansk distributør.

For 10 euro svarende til 75 kroner kunne man besøge mere end 150 stande og nyde smagsprøver på vine fra alle dele af Portugal. Der var også dansk deltagelse af vingården Cortes de Cima fra Alentejo regionen.

Langt fra alle vingårdene i Portugal er trådt ind i IT-alderen med hjemmeside og internetsalg. Vi har opdateret Portugalnyts vinsektion med udvalgte vingårde, som dels har egen hjemmeside og dels gjorde et godt indtryk.

I tilknytning til vinsmagningen var der smagsprøver på delikatesser fra Portugal herunder den specielle portugisiske friluftsgris ’porco preto’.


EU støtte til vinproducenter

Danmarks EU kommissær Mariann Fisher Boel står som landbrugsansvarlig også som øverste ansvarlige for vinproducenterne i EU. For nyligt er der udgivet en rapport, som indeholder meget interessant læsning om vinproduktion i EU set i fugleperspektiv.

Portugal er et vinland. Produktionsmæssigt ligger Portugal dog kun på en femteplads i EU, når man måler, hvor meget vin de enkelte lande producerer. Frankrig er stadig det land, som producerer mest vin i EU med 28,6% af den samlede produktion. Spanien og Italien producerer hver næsten lige så meget med 27,2% og 24,7%. Herefter følger Tyskland med 5,9% og Portugal med 3,9% af den samlede vinproduktion i EU.

Mere interessant er det at se på værdien af den vin som bliver produceret. Frankrig formår at sidde på hele 47,3% af vinomsætningen i EU. Italien på 25,2% og så bliver det interessant. Tyskland overhaler faktisk det store vinland Spanien med 7,8% af værdien af den samlede vinomsætning mod Spaniens 7,2%. Portugal er på trods af en langt mindre vinproduktion ikke langt fra nabolandet på den iberiske halvø med 6,1%.

Det spiller ind at både Frankrig og Portugal har høj-værdi produkter som Champagne og Portvin. Samtidig må man ikke glemme at en stor del af vinen produceret i både Spanien og Frankrig er af lav kvalitet, som kun produceres som følge af EU’s støtteordninger og efterfølgende omdannes til andre produkter.

EU er stærkt interesseret i at aftrappe støtten til produktion af dårlig vin og vil istedet fremme kvalitetsforbedringer og nye markedsmæssige tiltag.

Se hele rapporten ’Towards A Sustainable European Wine Sector’.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer