Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Lissabon er den billigste storby i Vesteuropa

Pricerunner.com har sammenlignet priser på 26 produkter fra Pampers bléer og benzin til Playstation3 og fra take-away kaffe til Mcdonalds Big Mac burgere. Sammenligningen er foretaget i 29 storbyer i Europa, USA og Asien. 19 af byerne i undersøgelsen er europæiske.

Resultatet er på ingen måde videnskabeligt, men giver dog et godt indtryk af virkeligheden. Det spændende er at Lissabon suverænt er den billigste vesteuropæiske storby.

Se også: Billige flyrejser til Lissabon

Varerne i Lissabon koster i gennemsnit 28% under det europæiske gennemsnit. Da varerne i København koster 21% OVER det europæiske gennemsnit, giver det et forhold i prisniveau mellem Lissabon og København på 72 divideret med 121 =  0,60. Lissabons prisniveau er med andre ord kun 60% af prisnivauet i København eller sagt på en andet måde: Varerne er i København udfra undersøgelsens resultat i gennemsnit 66,7% dyrere end i Lissabon. Det er meget voldsomt set med portugisiske øjne.

Vender man argumentationen om, som de fleste danskere vil se det, er varerne i Lissabon i gennemsnit 40% billigere end i København.

Differentieret moms i Portugal
Da Portugal har diffentieret moms på fødevarer, er der her en stor forskel. Man betaler enten 5%, 12% eller 21%. Køber man fornuftigt og sundt ind kan man på sin bon opdage at det kun er plastikposerne, som man har betalt 21% moms af.

Lissabon - Vesteuropas billigste storby 
Lissabon er faktisk den billigste storby ud af alle de 29 byer at købe en take-away kaffe i. Den koster ifølge undersøgelsen i gennemsnit 4,47 kroner i Lissabon. Den dyreste kaffe fås i Shanghai i Kina, hvor den i gennemsnit koster over 22 kroner. Det skal tilføjes at den portugisiske kaffe nok er en lille 'bica' eller espresso på dansk. Normal dansk sort take-away kaffe fås ikke ret mange steder i Portugal.

Den billigste storby i Europa er Vilnius i Litauen. Der er meget billigt i Vilnius - faktisk 44% billigere end gennemsnittet af de 19 europæiske byer. Herefter følger Warszawa med 29% under gennemsnittet og derefter Prag og Lissabon, som begge er 28% billigere end gennemsnittet for storbyer i Europa.

Oslo er klart den dyreste af alle 29 storbyer i undersøgelsen. København er den 5. dyreste i Europa efter Oslo, London, Stockholm og Paris.

Se også: Danmarks Statistik udpeger Danmark som det dyreste land i EUKommentarer

Endnu ingen kommentarer