Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Landskampe og fodboldsladder i Portugal

Landstræner Filipe Scolari har udtaget spillerne til landskampene mod Armenien og Finland i november.

Begge kampe spilles i Portugal. Den 17. november møder Portugal Armenien i byen Leiria små 200 kilometer nord for Lissabon. Den 21. november kommer Finland til Portugal. Kampen mod det finske fodboldlandshold spilles i Portugals næststørste by Porto.

Følgende spillere er udtaget til kampene, som er en del af Euro 2008 kvalifikationen:

Målmænd: Ricardo (Bétis i Spanien), Quim (Benfica).

Forsvar: Bosingwa og Bruno Alves (FC Porto), Miguel og Caneira (Valencia), Ricardo Carvalho (Chelsea), Fernando Meira (Stuttgart), Pepe (Real Madrid) og Jorge Ribeiro (Boavista fra Portugal).

Midtbane: Raul Meireles (FC Porto), Miguel Veloso (Sporting Lissabon), Manuel Fernandes (Valencia), Maniche (Atletico Madrid).

Forwards: Cristiano Ronaldo og Nani (Manchester United), Simão (Atletico Madrid), Quaresma (FC Porto), Nuno Gomes (Benfica), Hugo Almeida (Werder Bremen) and Makukula (Maritimo fra Portugal).

Stillingen i EURO 2008 Gruppe A
Portugal ligger inden returkampen mod Armenien på en komfortabel andenplads i EURO 2008 kvalifikationsturneringen 1 point efter Polen. Stillingen efter 12 kampe i gruppe A ser således ud:

Polen 24 point
Portugal 23 point
Serbien 20 point
Finland 20 point
Belgien 15 point
Armenien 9 point (for 10 kampe)
Kazakhstan 7 point
Azerbaijan 5 point (for 10 kampe)

De to bedste fodboldhold i gruppen kvalificerer sig til EM2008, som afholdes i Schweiz og Østrig.

Figo brækker benet på sin fødselsdag
I sidste uge var den kendte portugisiske fodboldspiller Luis Figo, som spiller for Inter i Italien, uheldig at brække skinnebenet efter en tackling af Juventus spilleren Pavel Nedved. Figo må indstille sig på en længere pause.

Figo den 4. bedste fodboldspiller i verden

Figo er til gengæld netop blevet kåret til den 4. bedste fodboldspiller nogensinde af Football Statistics Association, som er en organisation i England, som i 25 år har analyseret fodbold ved hjælp af matematik.
Ifølge FSA er Pelé den bedste spiller gennem tiderne efterfulgt af Ronaldo og Romário. Figo er nummer 4 i det fornemme selskab og Zidane, Maradona og Beckenbauer følger på de næste pladser.

FSA’s rangliste bygger på alverdens statistik om målscore, antal tabte og vundne kampe, antallet af trofæer, antal kampe som holdkaptajn og mange andre fodboldstatistiske detaljer. Dygtige og berømte spillere som engelske George Best argentinske Mario Kempes findes slet ikke i top 100. Det gør til gengæld en anden ’halvgammel’ portugiser Rui Costa fra Benfica, som er nummer 85. Den nu pensionerede tidligere portugisiske landsholdspiller fra Mozambique Eusébio er rangeret som nummer 19 på FSA’s verdensrangliste over fodboldspillere.

Mourinho har stadig temperement
Den tidligere manager for den engelske fodboldklub Chelsea portugiseren José Mourinho har gjort sig uheldig bemærket på sin datters skole. Han er efter sigende ’kommet til’ at hive en 12-årig dreng lidt i håret og hvis også nok lidt i det ene øre efter at ungersvenden gentagne gange havde udtalt sig fornærmende om Mourinho og hans datter.

Mourinho kunne dog efterfølgende godt se at det ikke var så heldigt og har sendt et undskyldende brev til drengens forældre og til datterens skole.

Det portugisiske træner-ikon, som for tiden er selvvalgt arbejdsløs, skal til Sverige på mandag for at overrække en pris i forbindelse med ’Fotbollsgalan’ på svensk TV4.

UPDATE 18. november 2007
Portugal vandt 1-0 over Armenien og skal nu blot have et enkelt point mod Finland d. 21. november for at kvalificere sig til EM2008.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer