Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Portugiseren Pedro Lamy verdensmester med Peugeot i Le Mans Serien

Læs om Pedro Lamy i Le Mans 2008 

Portugal har ligesom Danmark ikke mange kendte racerkørere at prale af. En undtagelse er José Pedro Lamy Viçoso bedre kendt som Pedro Lamy.

35-årige Lamy har med en andenplads sammen med franskmanden Stéphane Sarrazin sikret sig verdensmesterskabet Le Mans Serien i 2007. Le Mans Serien er en serie af 5 udholdenhedsløb på hver 1000 kilometer.

Lamy’s Peugeot 908 HDi-FAP blev i sæsonens 5. og sidste løb d. 10. november nummer to på Interlagos banen i Sao Paulo, Brasilien, og det var nok til at verdensmesterskabet var i hus. Bemærkelsesværdigt er det at Lamy’s Peugeot racerbil har dieselmotor.

Bilerne i Le mans Serien er så langt fra standardbiler, som man kan forestille sig. Budgetterne er store, men dog meget mindre end i motorsportens førstedivision Formel1. Løbene er såkaldte ’endurance’ løb dvs. udholdenhedsløb i stil med det berømte årlige 24-timers løb på Le Mans i Frankrig.

I Le Mans Serien gælder det simpelthen om at tilbagelægge 1000 kilometer hurtigst muligt, og derfor er bilerne bestykkede med lygter til natkørsel og ligner i det hele taget langt hen af vejen meget dyre eksotiske sportsvogne. Le Mans serien har ikke noget med 24 timers løbet i Le Mans at gøre, men der køres i de samme klasser.

Der er populært sagt 4 klasser i Le Mans Serien P1, P2 er de 'ægte' Le Mans serie klasser, mens GT1 og GT2 køres i FIA regi. Alle klasserne er definerede ud fra krav til vægt, konstruktion og motorydelse. Den fornemste, dyreste og hurtigste klasse er P1. Pedro Lamy er en erfaren endurance kører. Han var i 2004 og 2006 kører for vinderteamet i GT1 klassen. Den nylige sejr med Peugeot i 2007 er i P1 klassen og dermed det højeste man kan nå indenfor motorsport i Le Mans Serien.

Lamy er født i en landsby i Alenquer nord for Lissabon og startede sin motorsportskarriere i en gokart. Midt i 90’erne fik Lamy chancen i Formel1, men havde aldrig hverken held eller resultater nok til at gøre sig gældende. Det blev til i alt 32 Formel1 løb for Lotus og Minardi. Bedste resultat var en 8. plads. Set med portugisiske øjne overgås Pedro Lamys karriere i Formel1 kun af Tiago Monteiro, som opnåede en 3. plads i USA's Grand Prix 2005 og nåede at køre i alt 37 løb i motorsportens fornemste klasse.

En dansk bil deltog i 2007 i Le Mans Serien. Det drejer sig om Markland Racing med bl.a. Kurt Thim og Thorkild Thyrring som kørere i en Corvette C6 Z06 GT2.

Se også: Motorsport i Estoril samt Historisk rally i Portugal.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer