Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Benfica tæt på ny rekord

Den portugisisk fodboldklub Benfica lammetævede i weekenden Boavista i den portugisiske liga med 6-1 på Estádio da Luz i Lissabon. Det siger måske mere om klasseforskellene i den portugisiske liga end om Benfica’s kvaliteter. Boavista ligger trods alt tredje sidst i den bedste række i Portugal.

Mere imponerende er det at Benfica her midt i november 2007 ikke har tabt en kamp i den portugisiske turnering siden 18. november 2006, hvor Braga fra Nordportugal fik skovlen under ’de røde djævle’, som klubben kaldes i Portugal. Det giver i alt 31 kampe i træk uden nederlag. Benfica har i denne periode vundet 21 og spillet 10 kampe uafgjort i den portugisiske liga.

Benficas gode form vækker mindelser om da en svensker ved navn Sven-Göran Eriksson fra januar 1983 til marts 1984 stod i spidsen for holdet i 36 ubesejrede kampe i den hjemlige portugisiske liga. Eriksson var træner for Benfica fra 1982 til 1984. Siden havde Benfica i perioden 1984-1987 4 forskellige trænere, herunder et meget kort besøg i 1987 af danskeren Ebbe Skovdahl, inden den karismatiske svensker igen overtog posten som manager for Benfica fra 1989 til 1992.

På internationalt plan er Benfica for tiden mindre heldig. Der skal lidt mere end et mirakel til, hvis den portugisiske storklub skal gøre sig håb om at gå videre i Champions League turneringen. Benfica ligger som bundprop med 3 point i gruppe D i Champions league, hvor Milan fører med 9 point foran Shakhtar og skotske Celtic med hver 6 point.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer