Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Den danske regerings holdning i fokus i Portugal

Den danske regering med Anders Fogh Rasmussen i spidsen trækker overskrifter i Portugal i denne uge.

Anders Fogh Rasmussen og udenrigsminister Per Stig Møller har været ude med en kraftig afstandtagen til planlægningen af EU topmødet i december. Danmarks regering opponerer imod efter én dag i Lissabon at skulle flyve til Brussels i Belgien for at afholde 2. dag af EU topmødet d. 13-14. december 2007.

Både Belgien og Portugal insisterer på at være vært for EU topmødet – Belgien fordi det står i EU’s regler og Portugal fordi Lissabon-traktaten, som Tyskland og Portugal har lagt meget arbejde i at få enighed om, skal underskrives i Lissabon for at byen vil kunne lægge navn til traktaten.

I portugisisk presse henvises til den danske avis Politiken, som har beregnet at der vil blive fløjet ekstra 75.000 fly-kilometer. DTU (Danmarks Tekniske Universitet) har med udgangspunkt i de 75.000 kilometer beregnet at det vil svare til en udledning af 250 tons CO2, hvis man vælger at splitte topmødet op mellem to byer. Se artiklen 'Underskrift af EU-traktat koster tonsvis af CO2' i Politiken.

Onsdag d. 7. november bragte Diário Economico en ¾-sides artikel om Danmarks holdning til den udvidede rejseaktivitet i EU. Indtil videre støtter den bærende kraft bag Lissabon-traktaten Angela Merkel Portugals bestræbelser for at holde topmødet i Lissabon. Belgierne har dog indtil videre ikke tænkt sig at give sig.

Se også: Statusrapport over Portugals EU formandskab samt artiklen Underskrivelse af EU traktat og uenighed mellem Portugal og Belgien.

Såfremt EU topmødet afholdes i Lissabon finder det sted i Belem i den vestlige del af Lissabon i det gamle kloster Mosteiro dos Jerónimus, som er et af de Lissabons mest berømte seværdigheder..Kommentarer

Endnu ingen kommentarer