Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Portugals sidste og vigtigste fodboldkamp i EM kvalifikationen

I morgen onsdag d. 21. november spiller Portugals fodboldlandshold mod Finland i holdets sidste kamp i kvalifikationsturneringen til EM i 2008.

Se også: Portugals VM 2010 kvalifikationskampe

Såfremt Portugal vinder eller får uafgjort er holdet videre som nummer to i gruppe A efter Polen. Det er endda muligt at Portugal vinder gruppe A, hvilket dog vil kræve at Polen enten taber eller spiller uafgjort mod Serbien. 

Onsdagens fodboldkamp mod Finland er den mest afgørende kamp i lang tid for det portugisiske landshold. Finland ligger på tredjepladsen kun 3 point efter Portugal. Ved det sidste møde i Finland blev det til uafgjort 1-1. Portugal har dog en bedre samlet målscore end Finland inden kampen på 24-10 mod Finlands 13-7. Det vil dog ikke hjælpe Portugal i tilfælde af finsk sejr. Som følge af at Portugal og Finland tidligere i turneringen spillede uafgjort vil en eventuel finsk sejr onsdag bringe Finland i EM slutrunden i Schweiz og Østrig på en bedre indbyrdes målscore.

Nerverne sidder derfor lidt uden på tøjet af spillerne, som trænede i Obidos mandag. Landstræner Scolari er som sædvanligt sikkerheden selv. Han har netop overstået sin 3-kamps karantæne efter den lille kontrovers, han havde kort efter kampen mod Serbien med den serbiske spiller Dragutinovic.

Portugal har en del skadede og karantæneramte spillere. Holdet må undvære Deco, Ricardo Carvalho, Petit, Paulo Ferreira og Miguel. Det er stadig usikkert om Hugo Almeida bliver klar, men det ser dog ud til at målmand Quim på trods af en nylig skade er med i holdopstillingen mod Finland.

Den afgørende kamp spilles klokken 19.45 i Portugals næststørste by Porto. Portugal har ikke tabt en hjemmekamp i en kvalifikationsturnering siden 1998, hvor landsholdet fik klø af Rumænien.

Lande med billet til EM2008
Foreløbig har følgende 12 lande kvalificeret sig til EM i Fodbold i 2008

De kvalificerede lande er Polen, Italien, Frankrig, Grækenland, Tyskland, Tjekkiet, Kroatien, Spanien, Rumænien, Holland og værterne Østrig og Schweiz.

Der er stadig håb for England, Rusland, Portugal, Finland, Tyrkiet, Norge, Nordirland og Sverige, som kæmper om de sidste 4 pladser i deres respektive grupper. 

UPDATE  21. november 2007
Alle er lettede og glade i Portugal. Nationalheltene har hevet uafgjort hjem i Porto mod Finland. Det blev 0-0 i en kamp, som Portugal burde have vundet, men til tider specielt i de sidste minutter var tæt på at tabe. Portugal har dermed kvalificeret sig til EM i fodbold i Schweiz-Østrig i 2008.


Kommentarer

Endnu ingen kommentarer