Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


FIFA verdensranglisten for fodboldlandshold i november 2007

Bemærk:
FIFA verdensrangliste - september 2010 findes her.

Fifa er hurtig på aftrækkeren denne måned og har allerede opgjort november verdensranglisten i fodbold. Årsagen er at FIFA verdensranglisten (link til FIFA) får indflydelse, når der søndag den 25. november 2007 skal trækkes lod til kvalifikationspuljerne til VM i Sydafrika i 2010.

Portugal er uændret nummer 8 på verdensranglisten i november 2007, som dog har et par enkelte overraskelser. Spanien er nu nummer 4 på verdensranglisten, hvilket er den bedste placering af det spanske landshold siden 2003.

Europas bedste landshold
Spanien er derfor lige nu ifølge FIFA Europas næstbedste hold efter Italien. Tyskland, Tjekkiet og Frankrig følger på de næste pladser. Portugal kommer ind på en 6. plads set med europæiske øjne foran stærke fodboldnationer som Holland, Kroatien, Grækenland og England.

Sidstnævnte landshold havde ikke heldet med sig i den afgørende kamp i EM kvalifikationen mod Kroatien, som England tabte på hjemmebane med 2-3 og dermed ikke kom med til EM. Det kostede prompte en fyreseddel til både den engelske landstræner Steve McClaren og hans assistent, den tidligere Leeds United manager Terry Venables. Der er bred enighed i Englands fodboldforbund om at man gerne vil have portugiseren José Mourinho som ny landstræner, men Mourinho har meldt ud at han indtil videre ikke er interesseret.

Tyrkiet er med en god kvalifikationsturnering nu den 16. bedste fodboldnation i verden og d. 13. bedste i Europa.

Skandinaviske hold i problemer

Danmark er til gengæld røget ned som nummer 31 på Fifa listen i selskab med Nordirland og Serbien. Både Norge og Sverige er bedre placerede som nummer 28 og 24 på verdensranglisten. Selv om Finlands landshold, som nummer 36 på FIFA’s verdensrangliste er tæt på sin bedste form nogensinde må de skandinaviske hold under et siges at ligge ekstremt dårligt i efteråret 2007 i forhold til tidligere.

Danmark seeded i 3. seedningslag til VM i 2010
Som følge af Danmarks plads som nummer 31 på verdensranglisten er Danmark nu i 3. seedningslag før lodtrækningen til VM-puljerne på søndag. Det giver Danmark mulighed for at møde blandt andet England, Rusland, Sverige, Israel og Skotland, som alle ligger i 2. seedningslag.

Portugal i lodtrækning i EM 2008 slutspillet
De 16 landshold, som har kvalificeret sig til EM i Østrig og Schweiz er blevet inddelt i seedningslag før lodtrækningen til grupperne i EM slutspillet. Lodtrækningen finder sted d. 2. december 2007 og afventes med spænding i Portugal.

Portugal er placeret i tredje seedningslag, som er baseret på resultater i EM slutrunden. Seedningsgrupperne ser således ud:

1.
Schweiz (som følge af at være værtsland)
Østrig (som følge af at være værtsland)
Grækenland (som tidligere vinder af EM)
Holland

2.
Kroatien
Italien
Tjekkiet
Sverige

3.
Rumænien
Tyskland
Portugal
Spanien

4.
Polen
Frankrig
Tyrkiet
Rusland

Seedningen betyder at Portugel ikke kommer i gruppe med hverken Spanien, Tyskland eller Rumænien, når slutspillet finder sted i Østrig og Schweiz til sommer. Den første kamp i EM 2008 turneringen er den 7. juni 2008.

Se også FIFA verdensranglisten for december 2007.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer