Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Gamle danske sejlskibe på besøg i Cascais

I de sidste par uger har der været besøg af to danske sejlskibe i Cascais. Det drejer sig dels om Tvind-skibet Den Store Bjørn og dels om skoleskibet Silvermoon, som ejes af Silvermoon Fonden i Tranekær.

Silvermoon fra 1936 er ét af Lauge Damstrups lille flåde af sejlskibe, som sammen med skibene Havgassen og Vega fungerer som skoleskibe. Silvermoon medbringer 2 elever og 4 lærere, som i fællesskab sejler skibet. Denne gang er man lidt forsinket på grund af tekniske problemer på den gamle fiskekutter, men sejler snart videre fra Portugal til De Kanariske Øer. Silvermoon er rigget med en stor galaeserig og har tidligere vundet flere topplaceringer i de kapsejladser hun har deltaget i.

Den Store Bjørn, som var nødt til at lægge til ved yderste kaj i Cascais, måler små 50 meter og blev oprindeligt bygget i 1902. Skibet, som tidligere hed ’Fyrskib Nr. 18' er rigget op som slettoppet skonnert. Den sejler ligeledes som skoleskib og er nu på vej fra Cascais til Barcelona med nye lærere og 4 nye elever, som påmønstrede i Cascais.

Mange sejlere, som kommer til Cascais Marina mødes på Beefeater Sports Bar i Cascais centrum.

Herunder ses Silvermoon og den Store Bjørn i Cascais Marina.

Silvermoon  Silvermoon
Den Store Bjørn - Tvind  Den Store Bjørn - Tvind sejlskib

Se også: Enorme bølger ud for Cascais - billeder fra januar 2008

Flere billeder af gamle sejlskibe i artiklen Tall Ships Race besøger Madeira.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer