Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Ny VW Polo skal produceres i Palmela i Portugal

I nærheden af byen Palmela på Setúbal halvøen ligger én af de største fabrikker i Portugal.

Den moderne bilfabrik Autoeurope ejes af Volkswagen og beskæftiger små 3.000 medarbejdere. Hertil kommer omkring det dobbelte antal medarbejdere, som er beskæftiget hos fabrikkens underleverandører i Portugal. Fabrikken blev indviet i 1995.   

På Autoeurope samles MPV'erne VW Sharan/Seat Alhambra og den lille folde-tags cabriolet VW Eos. Tidligere har man også samlet Ford Galaxy, men den produktion er ophørt med den nye Galaxy model. I 'gamle' dage var både Ford Galaxy og Seat Alhambra i princippet en VW Sharan med en anden snude. Der produceres også specialudgaver af VW Sharan'en til brug som taxi eller redningskøretøj.

Kvalitetsproblemer med VW Sharan
Det har dog ikke været let for Autoeurope fabrikken at leve op til kvalitetskravene. Tyske TÜV teststationer, som svarer til bilinspektionen i Danmark, melder om unormalt høje fejlprocenter for alle årgange af VW Sharan og Seat Alhambra, som er produceret siden 1995. Ford Galaxy, som i realiteten er samme bil indtil 2006 har ligeledes ekstremt mange fejl, siger TÜV.

Det er faktisk kun 'mandags-biler' som Chrysler Voyager og Peugeot 806 som i MPV klassen gør det værre. Selv den 4-hjulstrukne Land-Rover Freelander, som ikke ligefrem er kendt for at være fejlfri, har gennemsnitligt færre fejl end Sharan-familien. Helt galt går det, hvis man sammenligner med japanske konkurrenter. Man skal regne med at være på værksted dobbelt så meget med sin Sharan i forhold til naboen med eksempelvis en Mazda Premacy. For VW Eos er der endnu ingen statistik. Se sammenligningstal fra TÜV.    

Se også artiklen: Ny VW Sharan 2009 skal måske produceres i Portugal.

Ny VW Polo
Fra 2009 vil den populære lille supermini VW Polo også blive produceret i Palmela. Det betyder en investering i anlæg og uddannelse på over en halv milliard euro. Se også priser på biler i Portugal

UPDATE juni 2009: Planer om Polo 2009 produktion i Portugal ændret.

Allerede fra år 2008 vil Palmela fabrikken begynde at producere sportsvognen VW Scirocco. Scirocco udgik af VW programmet i 1992, men kommer nu tilbage i en moderne udgave, som skal konkurrere med blandt andet cabrioletudgaver af BMW 1-serien og Mercedes SLK.

Produktionen på Autoeurope fabrikken foregår efter Just-in-Time princippet. En stor del af udfordringen ved moderne bilproduktion er at holde styr på leverancer fra de mange underleverandører. Motorer, gearkasser m.v. bliver dog produceret af andre VW fabrikker i Polen, Ungarn og Tyskland.

I 2006 lå den daglige produktion på omkring 215 VW Sharan/Ford Galaxy og omkring 230 VW Eos.

Sammen med blandt andet Siemens og Bosch er Autoeurope ét af de største tyske virksomheder med produktion i Portugal.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer