Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkDecember 2007 - Indlæg

FIFA verdensranglisten i december 2007 har Portugal som nummer 8

UPDATE: FIFA verdensrangliste - november 2009 

Da få nationer har spillet nationale kampe siden afslutningen af kvalifikationsturneringen til EM og lodtrækningen til kvalifikationsturneringen til VM 2010 i Sydafrika, er der få ændringer på FIFA verdensranglisten for december 2008.

FIFA ranglisten for december 2007 er som følger:

1. Argentina
2. Brasilien
3. Italien
4. Spanien
5. Tyskland
6. Tjekkiet
7. Frankrig
8. Portugal
9. Holland
10. Kroatien
11. Grækenland
12. England
13. Rumænien
14. Skotland
15. Mexico
16. Tyrkiet
17. Columbia
18. Bulgarien
19. USA
20. Nigeria

Af de 20 første har ingen lande ændret placering i forhold til FIFA's verdensrangliste fra novermber 2007.

Danmark er uændret nummer 31, Norge er rykket én placering ned på 29. pladsen og Sverige er fremdeles nummer 24.

Se hele FIFA's verdensrangliste på www.fifa.com.

Brasilianeren Kaka blev d. 17. december 2007 udnævnt til FIFA World Player of The Year 2007. Portugiseren Christiano Ronaldo fra Manchester United blev nummer 3.

Din vurdering:Dansk safari lodge i Mozambique

I den sydlige del af Mozambique i nationalparken Santuário de Vilanculos ligger Nyati Safari Lodge. Luksushotellet, som består af bungalows tilhører danskeren Jørgen Nielsen, som måske er mest kendt som grundlægger af sportsmærket Patrick i 1980’erne.

Mozambiques historie
Mozambique var i over 400 år portugisisk interesseområde og koloni. I 1930’erne var økonomiprofessoren Salazar blevet Portugals leder, og han overtog ikke blot ledelsen af Portugal, men også de mange små og store portugisiske besiddelser i Afrika og Asien herunder Mozambique.

Salazar blev oprindeligt indsat i regeringen i kraft af sin nationaløkonomiske viden. Senere udviklede Salazar styret i Portugal sig mere og mere i retning af et diktatur. Der var og er dog i store dele af Portugals befolkning stadig tilfredshed med Salazar, da han formåede at hæve den portugisiske levestandard, og desuden lykkedes det ham at holde Portugal neutral i 2. verdenskrig.

I de portugisiske kolonier havde Salazar og hans venner i den portugisiske elite et meget konservativt syn på mulighederne for selvstyre. Det kunne der kort sagt ikke blive tale om. Salazar holdt, nogen vil sige krampagtigt, fast på portugisisk overherredømme i lang tid efter at England og til dels Frankrig havde opgivet denne politik.

I Mozambique blev der i 1960’erne dannet en modstandsbevægelse FRELIMO (Front for the Liberation of Mozambique), som bekæmpede de portugisiske magthavere med militære midler. Efter mange års kamp var Portugal omkring 1974 kørt træt i guerillakrigen. FRELIMO, som var marxistisk-leninistisk inspireret modtog støtte fra Kina og Sovjetunionen. Der var få ændringer at spore selvom Portugals militær kæmpede mod FRELIMO med stor beslutsomhed og til tider stor brutalitet. Krigen var upopulær i Portugal, og samtidig havde de mange kontroverser i de gamle kolonier tæret hårdt på den portugisiske økonomi. 

Portugal endte med at trække sig ud i 1974-75 i forbindelse med den portugisiske Nellike-revolution, som afskaffede diktaturet i Portugal. Mozambique har siden været selvstændigt, hvilket ikke nødvendigvis har ført til mere velstand blandt den almindelige befolkning. Det er fortsat FRELIMO bevægelsen som har magten, men man har indført en form for markedsøkonomi. Der var indtil omkring 1992 jævnligt borgerkrigslignende tilstande i landet. Siden 2004 har der dog været afholdt demokratiske valg i Mozambique.

Udviklingshjælp fra Skandinavien
Danmark, Norge og Sverige har gennem mange år ydet udviklingshjælp til genopbygningen af Mozambique. Portugal er dog via sine gamle bånd og fælles sprog stadig det land i EU, som er mest involveret i den gamle koloni. Den danske stat har via IFU (Industrualiseringsfonden For Udviklingslandene) 20% andel i Nyati Safari Lodge.

Nyati Safari Lodge

Heller ikke luksushotellet Nyati Safari Lodge har undgået turbulens i det østafrikanske land, som grænser op til Sydafrika. Jørgen Nielsen lå i lang tid i retslige slagsmål om området og retten til at bruge nationalparken til turisme. Det endte i 2004 med at han og de ansatte på Nyati Safari Lodge blev smidt ud med magt af myndighederne.

Ifølge Mail&Guardian er Jørgen Nielsens konkurrent Rex Potter overbevist om at han har retten til turistområdet. Sydafrikaneren Rex Potter driver via sit selskab Cabo do Mar blandt andet Casa Rex safari lodgen, som ligger i nærheden. Det gjorde sagen endnu sværere at løse at Cabo do Mar havde tidligere miljøminister i Mozambique John Kaschamila som storaktionær. For nyligt har en højesteretsdom i Mozambique’s hovedstad Maputo dog afgjort, skriver Jyllandsposten, at Jørgen Nielsen har retten til Nyati Beach Lodge området. Det er derfor Cabo do Mar, der denne gang er blevet ekskorteret ud af ferieparadiset Nyati Safari Lodge. Cabo do Mar mere end antyder at den danske stats potentielle tilbageholdelse af udviklingshjælp har gjort udslaget.

I mange afrikanske lande kan lovgivning i vid udstrækning ’bøjes’ med de rigtige ’overtalelsesmidler’. Det er en kendt sag at nøglepersoner skal tilgodeses, hvis man skal have tilladelser fra det offentlige. Jørgen Nielsen har, skriver Jyllandsposten d. 17. december 2007, denne gang udover sin højesteretsafgørelse sikret sig underskrift fra selveste turistministeren i Mozambique på at han kan føre sin forretning videre uden juridiske problemer.

Jørgen Nielsen og sønnen Søren driver også safari lodgen Blyde Wildlife Estate i Sydafrikas Kruger nationalpark.

Se mere om Nyati Safari & Sea på http://www.nyati.com/ .

Se også: Portugisisk talende lande.

Din vurdering:Portugal underskriver energiaftale med Algeriet

Portugals premierminister Jose Socrátes har været på lynvisit i Algeriet. Her har han på Portugals vegne underskrevet aftaler om kulturelt samarbejde.
Der er desuden indgået handelsaftaler mellem portugisiske og algeriske virksomheder og med den algeriske stat.

Portugisiske virksomheder i Algeriet
Portugal har traditionelt gode forbindelser på det afrikanske kontinent, og i Algeriet er portugisiske virksomheder involveret i store anlægsarbejder. I øjeblikket har de portugisiske virksomheder Coba, Abrantina, Protelelcom, Ferconsult, Efacec, Mota Engil, Teixeira Duarte, Topecal, Amorim, Visabeira og Zagope projekter i gang i Algeriet.

EDP og Sonatrach i samarbejde
På energiområdet indleder den store portugisiske energiforsyningsvirksomhed EDP strategisk samarbejde med Algeriets olie- og gasselskab Sonatrack. Statsvirksomheden Sonatrack vil levere op til 1,6 millioner kubikmeter naturgas til EDP årligt. Sonatrack ejer godt 2 procent af aktierne i EDP, som har den portugisiske stat som hovedaktionær.

Sonatrach er interesseret i det europæiske marked og vil gerne udvide sine aktiviteter til distribution og produktion af energi gennem joint ventures med europæiske selskaber. Sonatrach har tidligere været storleverandør af gas til England, men mistede markedsandele til russiske leverandører og til gasselskaber med produktion i Nordsøen.

For EDP er samarbejdet en vigtig del af udvidelsen af det portugisiske gasnet og gasproduktion. EDP vil bygge 3 kraftværker heraf ét i Spanien og Sonatrach vil i forbindelse med aftalen blive ejer af 25% af det fælles produktionsselskab, som står for opførelsen af de tre gasturbinekraftværker.

Se også: EDP på Euronextbørsen i Lissabon .

Din vurdering:Udlejning af ferielejlighed og sommerhus i Portugal

Portugalnyt tilbyder nu at formidle ferielejligheder og sommerhuse i Portugal.

Klik her for at gå direkte til: Oversigt over sommerhuse og ferieboliger i Portugal

Vi lægger ud med et bredt udvalg af ferieboliger i kystbyerne Cascais og Estoril vest for Portugals hovedstad Lissabon samt i feriebyen Carvoeiro på Algarvekysten.

Både i Cascais og Estoril er bylivet en del af livet på stranden og omvendt. Begge badebyer har på fornemste vis integreret byen og stranden, og det giver en meget afslappet og behagelig atmosfære at langt de fleste badegæster går til stranden i stedet for at køre i bil.

Portugiserne elsker at ligge ved stranden og mange turister og lisboetter tager til Cascais og Estoril området med kystbanetoget, som kører flere gange i timen fra Lissabon. Uden for byerne Cascais og Estoril trækker strandene ved Carcavelos, Praia Grande og den berømte Guincho surferstrand også mange feriegæster fra Portugal.

Feriebolig i Cascais
Cascais ligger godt 30 kilometer vest for Portugals hovedstad Lissabon. Byen har en god størrelse med omkring 35.000 indbyggere. På grund af de mange feriegæster er der et stort udvalg af restauranter og café’er. Shopping-mulighederne i Cascais gågader er fortrinlige med masser af modebutikker, et stort moderne indkøbscenter og små hyggelige forretninger med kunsthåndværk.

Én af vores mest centralt beliggende ferielejligheder, finder man lige i nærheden af Cascais bymidte. Den store apartment har egen flot have med fast grill. I Cascais, som er én af de mest populære feriebyer i Portugal, kan temperaturen om sommeren ofte holde sig på 20-25 grader et godt stykke tid efter at solen går ned. Mange af byens restauranter har derfor stadig ude-servering om aftenen.

I bydelen Guia i den vestlige del af Cascais udlejes 2 store ferielejligheder på hver 90 m2. Ferielejlighederne ligger i samme bygning og er ideelle for en stor familie eller et hold venner. De ligger meget tæt på Atlanterhavet og ikke langt fra Cascais Citadela fortet, som i gamle dage tilhørte kongefamilien i Portugal. Med feriebolig i Guia har man udover restauranterne i Cascais også Guia parkens restauranter og vinbar at hygge sig i. Der er desuden swimmingpool og legeplads til børnene i tilknytning til ferielejlighederne, som er billige i forhold til den høje standard og beliggenhed. Lejlighederne i Guia er eftertragtede på grund af det rolige kvarter og den korte afstand til både Cascais bymidte samt til nogen af Portugals bedste golfbaner. Friluftsmennesker vil sætte pris på at nyde den fantastiske strandpromenade som løber fra Guia hele vejen ud til Guincho stranden. I Guia er det desuden gratis at leje cykler.

Ikke langt fra Cascais centrum finder man en stor flot apartment på 4. sal med udsigt til Sintra bjergene nord for Cascais. H.C. Andersen var meget betaget af Sintra, hvor han opholdt sig i en periode, da han var i Portugal. Med flere balkoner er lejligheden med udsigt til Sintra lys og indbydende, og der er gjort meget ud af indretningen. Desuden er der privat aflåst parkering samt let og hurtig adgang med bil ud til hovedfærdselsåren til Lissabon og Sintra eller videre nordpå til Obidos.

I et af de mest populære beboelseskvarterer i Cascais finder man en 90 m2 ferielejlighed på 6. sal. Bygningen ser måske ikke ud af så meget, men den ligger perfekt og er som ferielejlighed godt indrettet. Der ligger en bager og et særdeles velassorteret supermarked lige rundt om hjørnet i det rolige kvarter. Der er desuden et fitnesscenter og et par hyggelige små restauranter med rimelige priser, hvor de lokale såvel som udenlandske tilflyttere i Cascais hygger sig. Afstanden til Cascais by er omkring et kvarters til fods.

Cascais har selvom byen fyldes af turister om sommeren stadig bevaret sin status, som den by mange portugisere helst vil bo i. I det typiske boligkvarter tæt på bymidten ligger Quinta do Rosário komplekset, hvor lejlighederne som regel er meget store. Her finder man en flot 150 m2 apartment med balkon og alt, hvad man skal bruge på en dejlig ferie i det skønne portugisiske klima. 

Sommerhus i Cascais

På Quinta da Marinha golfbanen vest for Cascais ligger et antal eksklusive villa’er i tilknytning til golfbanen og Quinta da Marinha hotellet, som også indeholder en topmoderne fitnessklub. Én af villaerne udlejes som sommerhus til feriegæster. Overvejer man en golfferie i Portugal er Quinta da Marinha sammen med Oitavos golfbanen i Cascais, Penha Longa i Sintra samt Praia d’El Rey ved Obidos nogen af de absolut kendteste og bedste golfbaner i Portugal. Der er naturligvis privat pool i tilknytning til dette flotte sommerhus.

Feriebolig i Estoril
I Estoril, som måske er mest kendt for Formel 1 racerbanen af samme navn, ligger Europas største kasino og i øvrigt også et af Portugals største strand-diskoteker Tamariz. Tamariz er også navnet på den fantastiske strand, som indfødte og turister valfarter til fra hele Portugal. I Estoril finder man en dejlig ferielejlighed med fælles swimming pool i lejlighedskomplekset Estoril Garden. Denne ferielejlighed ligger tæt på alt, og med mindre man skal på golfferie eller på mange udflugter uden for Lissabon, er der ingen grund til at leje bil. Der er kun omkring to kilometer til kystbyen Cascais fra Estoril, og spadsereturen langs strandpromenaden er en fornøjelse.

Lidt længere mod Lissabon i São João do Estoril ligger en billig ferielejlighed tæt på stranden. Lejligheden har privat parkering, og der er både pool og tennisbane i tilknytning til komplekset. Den hyggelige feriebolig har plads til 4 personer.

Golf på Lissabonkysten i Portugal

Området omkring Cascais er kendt for sine golfbaner, hvoraf mange er iblandt de bedste golfbaner i Portugal.
Oitavos golfbanen i Cascais, Penha Longa i Sintra og Praia Del Rey i nærheden af Obidos er blandt de mest berømte, men også Quinta da Marinha i Cascais og Golf do Estoril er kendte uden for Portugals grænser.

Desuden findes der i omegnen af Lissabon og Cascais et antal mindre kendte goldbaner med lidt lavere green fee herunder Lisbon Sports Club, Belas, Oeiras, Paço do Lumar samt ikke mindst de tre golfbaner lige nord for Estoril F1 banen ved navn Pestana Beloura, Atlântico og Mosteiro.
Kører man over Tejofloden til Setubal halvøen finder man Tróia Golf ikke langt fra den eksklusive Comporta strand.

Surfing ved Lissabonkysten

I Cascais og Estoril området findes nogen af Europas bedste surfer strande. Blandt de kendteste surfer spots på Lissabonkysten kan følgende nævnes.

I nærheden af Estoril:
Praia do São Pedro, Monte Estoril, Bolina, Poca, Azrujinha, Bico og Bafureira.

I nærheden af Carcavelos:
Parade, Carcavelos og Santo Amaro.

I nærheden af Cascais:
Praia do Guincho, Praia Grande og Praia Pequena.

Cascais er desuden berømt for sin store Cascais Marina, hvor det internationale sejlsportsforbund ISAF ofte afholder konkurrencer. Cascais Marina ligger i umiddelbar nærhed af bymidten i Cascais.

Ferielejlighed i Carvoeiro på Algarvekysten
I den sydligste og varmeste del af Portugal finder man i feriebyen Carvoeiro en dejlig ferielejlighed med privat swimming pool. Den store stue i ferieboligen har direkte adgang til pool’en, og der er desuden kun 100 meter til stranden. Algarve har et klima, som på mange måder ligner klimaet på Californiens vestkyst og er derfor det mest populære ferieområde i Portugal.

Billig ferie i Portugal i januar, februar og marts

I vinterperioden er der mulighed for en billig ferie i Portugal. Se mere her om priserne i januar, februar og marts for leje af ferielejlighed eller sommerhus ved Lissabonkysten og i Algarve.

Feriebolig i Lissabon, Obidos, Porto og Coimbra
Senere forventer vi at kunne tilbyde ferielejlighed og sommerhus til udlejning i de populære portugisiske byer Lissabon, Sintra, Obidos, Porto, Coimbra, Braga og på andre af Algarvekystens mest populære ferieområder såsom Albufeira, Lagos, Praia da Rocha, Tavira, Portimão og Sagres.

Leje af bolig i Portugal
Det er selvfølgelig også muligt at leje bolig i Portugal på mere permanent basis. Minimumslejeperioden for langtidsleje er typisk 6 måneder. Vi formidler kontakt til udlejere af både huse og lejligheder i forskellige prisklasser.

Ferieboligerne i Portugal tilbydes i samarbejde med blandt andet det portugisiske bureau Portuguese Coast.

Din vurdering:Laveste børnedødelighed i Portugal

Det portugisiske sundhedsministerium har offentliggjort tal, der viser at børnedødeligheden i Portugal er den laveste nogen sinde.

Børnedødelighed defineres som det antal børn, der dør i det første leveår ud af hver 1.000 levendefødte børn.

I Danmark har børnedødeligheden ligget nogenlunde konstant på mellem 4 og 5 promille siden sidst i 1990'erne.

Portugals børnedødelighed var i 2006 kun 3,3 promille, hvilket svarer til 3,3 børn ud af 1.000 levendefødte. I 2005 lå børnedødeligheden på 3,4 og ser man tilbage på f.eks. år 2003, var den portugiske børnedødelighed 4,1 promille. Den danske børnedødelighed i 2003 var 4,4 promille. 

Portugal har dermed formået at forbedre sundheden betragteligt og statistisk set er spædbørns chance for at overleve det første leveår bedre i Portugal end i Danmark. Før 1990 var børnedødeligheden i Portugal over 10 per 1.000 levendefødte børn. 

Forskellene kan hænge sammen med at danske kvinder gennemsnitligt er ældre når de får børn end portugisiske kvinder. 

Ser man på resten af Norden havde Sverige havde til sammenligning i 2003 en børnedødelighed på 3,1 ud af 1.000 børn og for Norge var tallet 3,4. I England var børnedødeligheden 5,3 promille. 

Kilde: Danmarks Statistik 

Din vurdering:Byggematador med projekt i Algarve under pres

I Ungarn er man ved at opgøre tabene i virksomheden Kendar Hungary. Det anslås at alle de indbetalte penge i et ejendomsudviklingsprojekt er væk. Kendar i Ungarn er blevet tvangsopløst. De tidligere Kendar kontorer i Polen, Spanien, Slovakiet, Rumænien og Spanien er også lukket eller i gang med at lukke ned.

I Spanien har ingen set eller hørt noget til Kendar i en måned. I Rumænien tager Kendar virksomheden tilsyneladende ifølge Irish Independent ikke længere telefonen.

Kun i Portugal og Bulgarien opererer virksomheden ifølge avisen stadig normalt. I Portugal bestyres Kendar kontoret i Faro af Manager Nino Pollino, og kontoret er stadig åbent. Irish Independent kunne dog ikke træffe Pollino for en kommentar.

Kendar Portugal er ansvarlig for Kendar gruppens mest prestigefyldte byggeri Costa de Cabenas med over 200 ferielejligheder i Tavira området i den østlige del af Algarve. På en hjemmeside, som promoverer projektet beskrives Tavira lejlighederne som ”udsolgt” , men der tages stadig mod henvendelser.

Bag Kendar står den irske forretningsmand, advokat og byggematador Michael Lynn. I én artikel beskriver Irish Independent fredag d. 14. december 2007 Michael Lynn som en ”rogue solicitor”, hvilket kan oversættes med uhæderlig advokat.

Der gøres endvidere opmærksom på at alle erstatningskrav mod Michael Lynn skal indgives til de irske myndigheder inden årets udgang. Herefter mister Michael Lynn efter al sandsynlighed retten til at drive advokatvirksomhed i Irland. Samtidig dækker hans forsikring som advokat ikke længere.

Kendar i Portugal driver også Kendar Holidays. Der foreligger ingen oplysninger om at Kendar Holidays er omfattet af problemerne.

Din vurdering:Lissabon-traktaten underskrevet i Portugal

I dag underskrev de 27 EU-lande Lissabon traktaten i Portugals hovedstad Lissabon. Ceremonien foregik i det pragtfulde bygningsværk Moistero dos Jerónimus, som ligger i Lissabon-bydelen Belém.

Det er den sidste store begivenhed for det Portugisiske EU Formandskab inden Slovenien overtager Formandskabet for EU per 1. januar 2008. 

Efter at Belgien ikke ville gå med til at aflyse decembers EU-topmøde i Bruxelles er man blevet enige om et kompromis. EU landenes ledere er i Lissabon i dag d. 13. december og flyver derefter til Buxelles, hvor topmødet fortsætter i morgen. Danmarks statsminister Anders Fogh Rasmussen tomlede dog til Lissabon med den svenske statsminister i stedet for at flyve selv.

Danmarks Radios udenrigsprogram Orientering (husk lyd) på P1 har set på, hvad traktaten betyder for Danmark.

Se også tidligere artikel om Lissabon-traktaten i Portugalnyt.

Din vurdering:Staten i Portugal beholder sine aktier i det nationale REN energiselskab

Der var lagt op til yderligere privatiseringer efter at den portugisiske stat i sommeren 2007 solgte 24% af det store nationale energiforsyningsselskab REN, som står for Redes Energeticas Nacionais.

Nu har José Socrátes regering skiftet mening og vil beholde kontrollen med det store energiforsyningsselskab, som beskæftiger sig primært med distribution af elektricitet og gas til de portugisiske forbrugere.

Det forlyder at regeringen nu anser aktiemajoriteten på 51% som en strategisk vigtig aktiepost for Portugal og derfor ikke påtænker at sælge nu eller senere.

Da REN blev delvist privatiseret i 2007 røg aktien direkte ind i det portugisiske PSI 20 indeks på Euronext børsen i Lissabon. REN har omkring 800 ansatte og udgør under 1% af værdi’en af aktierne i det portugisiske PSI 20 indeks.

Aktiemarkedet modtog nyheden uden de store udsving på REN aktien til følge.

Din vurdering:Portugal markedsføres som West Coast Cool

Portugal vil i den kommende sæson blive markedsført i USA som "West Coast" cool skriver Reuters.

Efter den gængse opfattelse i Amerika er Portugal som turistdestination lidt kedelig med sandstrande, mildt klima og vinproduktion. 

Det skal der ændres på nu. Amerikanerne ser meget op til staten Californien, som traditionelt opfattes som spændende, farverig og livlig. Da Californien i USA tit benævnes som the West Coast, har Portugals økonomiminister Manuel Pinho i samarbejde med reklamebureauet BBDO besluttet at markedsføre Portugal som "Europe's West Coast" og dermed give associationer til den afslappede og glamorøse californiske livsstil.

I 2005 forsøgte Portugal sig i USA med kampagnen "Portugal - Go Deeper", som alle med et minimum af kendskab til engelsk vidste kunne/ville blive misforstået i pornografisk retning. Kampagnen var en hentydning til Portugals kvaliteter i forhold til naboen, og den turismemæssige hovedkonkurrent Spanien.

Den nye West Coast Cool kampagne er faktisk en god sammenligning i det mindste hvad klimaet angår. Portugals solskinstimer og temperaturer ligner meget dem, som man finder ved kysten i Californien, surferstrandene på Portugals vestkyst er næsten lige så gode som de berømte surfer spots i Californien, og som Reuters bemærker har Lissabon jo også 25. april broen, som på det nærmeste er en kopi af Golden Gate broen i San Francisco, Californien.

Din vurdering:Billige flybilletter til Stockholm

Lige nu kan der købes ekstremt billige flybilletter til Stockholm fra Portugal i januar og februar.

Ryanair sælger returbilletter til Stockholm fra lufthavnen i Porto fra priser på kun 20 euros inklusive lufthavnsskatter. Det bliver nok aldrig billigere.

En hurtig søgning på flysøgemaskinen Momondo afslører desværre, at det koster mindst 4 gange så meget at komme til København fra Stockholm og i øvrigt at afgangene ikke passer særligt godt med Porto flyet.

Har man familie og venner i Stockholm, eller er frisk på en shopping vinterferie i Sveriges flotte, og på den tid kolde hovedstad, er Ryanairs tilbud værd at overveje. Selvfølgelig bliver man ’snydt’ med gebyrer på bagage, betaling osv, men Ryanair har så vidt vides endnu ikke lagt gebyr på at trække vejret i flyet.

Ryanair har efterhånden opbygget et stort antal ruter til Portugals næststørste by Porto. Der flyves blandt andet på Madrid, Barcelona, Dublin, Paris og London. I marts 2008 åbner endnu en rute fra Porto til Brussels. Til gengæld har Ryanair endnu ingen ruter til Lissabon.

Priserne er set d. 12. december 2007 og gælder på udvalgte dage i januar og februar 2008.

Se også: Flyforbindelser til Portugal, Madeira og Azorerne.

Update 30. juli 2008
Ryanair har lukket ruten til Porto fra Stockholm. Se artikel om, hvor Ryanair flyver til i Portugal per august 2008. 

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side - Næste side »