Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Det portugisiske olieselskab Galp underskriver aftale i Indien

Portugal har i forbindelse med EU formandskabet holdt møde med repræsentanter fra den indiske regering. Både EU Kommissionsformand José Barroso og Portugals premierminister Sócrates var i New Delhi.

I forbindelse med premierminister José Sócrates besøg i Indien har olieselskabet Galp underskrevet aftale med det indiske olieselskab India State Oil Company.
Den indiske oliegigant er som navnet antyder statsejet. Den portugisiske stat har stadig 7% af aktierne i Galp efter omfattende privatisering i 2006.

Aftalen mellem India State Oil Company og Galp omfatter samarbejde om olieudvinding i Angola samt biodieselproduktion i Mozambique.

I Mozambique kan man trods det tørre klima dyrke planten jatropha, hvis frø er meget olieholdige og derfor kan bruges til biodiesel.

Galp har allerede interesser i Angola, som ligger på Afrikas vestkyst nord for Namibia. Der er store olieforekomster i farvandet ud for det uroplagede Angola og på grund af felternes placering på havet kan olien udvindes relativt risikofrit. I selve Angola er der højere risiko som følge af borgerkrig. I november 2007 faldt en helikopter ned i Angola i en storm med 4 af minedriftsvirksomheden BHP Billingtons medarbejdere. Virksomheden indstillede herefter sine aktiviteter i landet indtil årsagen til styrtet er opklaret. 

Kursen på Galp aktien på Euronext børsen i Lissabon steg mandag d. 3. december 2007 som følge af meddelelse om yderligere oliefund ud for Angolas kyst. Det portugisiske olieselskab indgår i et konsortium med olieselskaberne Total, Marathon Oil Corp., Angolas statsejede Sonangol og amerikanske ExxonMobil.

Olieselskabet Galp har desuden interesser i Algeriet, Nigeria, Brasilien og Venezuela.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer