Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Adventure Race i Cascais og Estoril

Estoril Portugal XPD Race 2008:
Se artikel om adventure race i 2008

Estoril Portugal XPD Race 2007:
Onsdag aften startede prologen til Estoril Portugal XPD Race.

Lettere overraskede turister og lokale i kystbyen Cascais kunne da mørket havde lagt sig over feriebyen følge små grupper af veltrænede løbere med pandelygter i deres forsøg på at navigere rundt i Cascais bymidte. Det så ikke ud til at alle havde lige meget styr på det.

Prologen er indledningen til Portugals adventure race, som starter torsdag d. 6. december 2007.

Adventure race indeholder trialrun, mountain biking, svømning, kajak, klatring, coasteering, fridykning og orientering. Det er en stor mundfuld, som skal gennemføres på 84 timer. Deltagerne er da også i overordentlig god fysisk form. I Adventure Race World Series består hvert hold af 3 mænd og én kvinde. Ud af de i alt 35 hold deltager 27 i Race World serien. De resterende 8 er portugisiske hold for herrer. 

Der er to deltagende hold fra Danmark. Bornholm stiller med Adventureteam Bornholm og Oure Idrætshøjskole stiller med Team Oure, som også har en enkelt finsk deltager.

Det er usædvanligt at starte prologen i en by og ikke alle holdene havde lige meget fidus til dén ide. Deltagerne havde fået at vide at de via kort og spørgsmål skulle lokalisere 8 ’ubåde’, som var gemt i byen.

Det var tilsyneladende ikke så let. Et hold fra Porto gav op efter 10 minutter, hvilket betyder at de skal starte sidst når ’det rigtige’ løb starter. Porto holdet mente ikke at kortet kunne læses. Team Bornholm var mere stædige. Spørgsmålene var ikke så svære, mente de, men de havde dog heller ikke efter 20 minutter fundet nogen ubåde endnu. Det var også beskeden fra et svensk team.

9 af de deltagende Adventure Race teams stillede ikke op i prologen og derfor starter de allersidst i racet torsdag. Man kan følge racet på www.portugalxpdrace.com (som dog har haft tekniske problemer) .

UPDATE 10. december 2007
Team Oure fra Idrætshøjskolen i Oure opnåede en meget flot 3. plads i Portugals Adventure Race efter 3 hårde konkurrence-døgn. Adventureteam Bornholm udgik efter at holdkaptajnen måtte opgive at fortsætte. Det skete dog på et relativt sent tidspunkt i løbet så holdet får en samlet 22. plads ud af 27 på trods af ikke at have gennemført. Se mere på TV2 Bornholm.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer