Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Anders Fogh Rasmussen til topmøde i Lissabon

Der er trængsel i Lissabon lufthavn. Over 80 private fly fra Afrika og Europa lander i disse dage med statsledere og delegationer. Plane-spotterne har kronede dage og står klar med kameraer og notesblokke. Alle de fremmede fly fylder i øvrigt så meget på landingsbanerne at normale ruter til og fra Lissabon lufthavn flyver med forsinkelser. Nogen af de mange fly bliver senere ’parkeret’ i Faro og Porto under topmødet.

Danmarks statsminister er også på vej til EU-Afrika topmødet, som afholdes 8-9 december 2007. Han har fået lov at tale om klima- og energipolitik, hvor det planlagte klimatopmøde i København i 2009 giver Danmark en central placering. Klima problematikken vil være et af topmødets vigtigste emner. Ugandas præsident skal også tale om energi- og klimapolitik.

På andre områder er der ligeledes en hovedtaler fra et EU land og et afrikansk land. Om menneskerettigheder taler repræsentanter fra henholdsvis Tyskland og Sydafrika. Frankrigs præsident Sarkozy, Italiens premierminister Prodi og Spaniens premierminister Zapatero er de øvrige hovedtalere for EU. 

Der har været megen polemik omkring Zimbabwes præsident Mugabes deltagelse i EU-Afrika topmødet. Se hele Mugabes synderegister her.

På DR’s program Orientering, som måske er Danmarks bedste nyhedsformidler af internationalt stof, har Jørgen E. Petersen set nærmere på, hvad EU og Afrika egentlig har udrettet siden sidste EU Afrika topmøde i år 2000 i Egypten. Den erfarne reporter ser også på om Robert Mugabe, som Englands premierminister Gordon Brown nægter at være i stue med, nu også er statslederen med det værste generalieblad på det afrikanske kontinent. Hør udsendelsen fra Orientering.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer