Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Portugal underskriver energiaftale med Algeriet

Portugals premierminister Jose Socrátes har været på lynvisit i Algeriet. Her har han på Portugals vegne underskrevet aftaler om kulturelt samarbejde.
Der er desuden indgået handelsaftaler mellem portugisiske og algeriske virksomheder og med den algeriske stat.

Portugisiske virksomheder i Algeriet
Portugal har traditionelt gode forbindelser på det afrikanske kontinent, og i Algeriet er portugisiske virksomheder involveret i store anlægsarbejder. I øjeblikket har de portugisiske virksomheder Coba, Abrantina, Protelelcom, Ferconsult, Efacec, Mota Engil, Teixeira Duarte, Topecal, Amorim, Visabeira og Zagope projekter i gang i Algeriet.

EDP og Sonatrach i samarbejde
På energiområdet indleder den store portugisiske energiforsyningsvirksomhed EDP strategisk samarbejde med Algeriets olie- og gasselskab Sonatrack. Statsvirksomheden Sonatrack vil levere op til 1,6 millioner kubikmeter naturgas til EDP årligt. Sonatrack ejer godt 2 procent af aktierne i EDP, som har den portugisiske stat som hovedaktionær.

Sonatrach er interesseret i det europæiske marked og vil gerne udvide sine aktiviteter til distribution og produktion af energi gennem joint ventures med europæiske selskaber. Sonatrach har tidligere været storleverandør af gas til England, men mistede markedsandele til russiske leverandører og til gasselskaber med produktion i Nordsøen.

For EDP er samarbejdet en vigtig del af udvidelsen af det portugisiske gasnet og gasproduktion. EDP vil bygge 3 kraftværker heraf ét i Spanien og Sonatrach vil i forbindelse med aftalen blive ejer af 25% af det fælles produktionsselskab, som står for opførelsen af de tre gasturbinekraftværker.

Se også: EDP på Euronextbørsen i Lissabon .Kommentarer

Endnu ingen kommentarer