Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Sonae Capital på Euronext børsen i Lissabon

Portugals største industri konglomerat Sonae har efter en ekstraordinær generalforsamling i Sonae SGPS annonceret at virksomheden Sonae Capital udskilles som selvstændig enhed i Sonae gruppen.

Sonae Capital forventes børsnoteret på Euronext Lisbon i januar 2008. Det er den tredje spinoff fra Sonae gruppen, som består af Sonae SGPS, Sonae Industria og Sonaecom.

Inden Sonae Capital IPO’en finder sted i januar 2008 udgør Sonae virksomhedernes samlede værdi over 6% af børsværdien i det toneangivende PSI 20 indeks i Lissabon.

Sonae gruppen er dermed én af de største virksomheder i Portugal. Portugals erhvervsliv er stadig kraftigt domineret af tidligere statsvirksomheder. De største virksomheder målt på børsværdi er EDP energiselskabet, olieselskabet Galp, Portugal Telecom samt bankerne BCP og BES. Målt på børsværdi er Sonae gruppen den 7. største portugisiske virksomhed efter motorvejs-management virksomheden Brisa.

Sonae gruppen kontrolleres af finansmanden Belmiro de Azevedo og hans familie. Belmiro de Azevedo er én af de mest indflydelsesrige og velhavende portugisere og er naturligvis valgt til bestyrelsen i det nye Sonae selskab.

Læs mere om Sonae gruppen og se de aktuelle kurser på aktierne på Sonae gruppens virksomheder i vores børs-sektion.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer