Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Sne og skiløb i Serra da Estrela bjergene i Portugal

Der falder som regel ingen eller meget lidt sne på Lissabonkysten i Portugal. På Algarve sner det ligesom på Azorerne så at sige aldrig. Klimaet på Algarvekysten er for varmt. Til gengæld kan der falde lidt sne på Madeira, men som regel kun i de højtliggende dele af øen.  

I den nordøstlige del af Portugal er sne derimod meget normalt og specielt i bjergområdet, som kaldes Serra da Estrela i nærheden af byen Guarda og omkring 100 kilometer øst for Coimbra, er der hvert år sne fra december til februar/marts.

Serra da Estrela er det højeste område på Portugals fastland. Toppen på Portugals højeste bjerg hedder Torre og ligger 1993 meter over havets overflade. Ser man på hele Portugal er Pico på Azorerne er højere med 2351 meter. Der er i vintermånederne så meget sne i Serra da Estrela bjergene at det er muligt at stå på ski. 

På ski i Serra da Estela
Årets sæson i Portugals eneste skiområde er netop ved at gå igang. Man regner med at løjperne åbner i morgen fredag d. 20. december 2007. Se kortet over Serra da Estrela området

Øvede skienthusiaster skal ikke forvente store udfordringer på ski i Portugal. Portugals Serra da Estrela skiområde er teknisk set ikke nogen stor skioplevelse. Til gengæld er Serra da Estrela let at nå i bil fra hele Portugal.

Området er utroligt flot, og det er et godt sted at tage hen som begynder. I de få weekender, hvor Serra da Estrela har åbent, kan der være rigtig mange besøgende, men midt i ugen er der som regel god plads. Serra da Estrela er bedst til korte skiferier eller udflugter, da de fleste skiløbere efter et par dage i området kommer til at savne flere udfordringer.

I Serra da Estrela findes også en meget stor istids-dal. Se indlæg om den største glaciale dal i Europa

Der ligger masser af hoteller i området, som også om sommeren er en fantastisk naturskøn oplevelse.   

De aktuelle Skiforhold i Serra da Estrela kan ses her. I december 2006 så området sådan ud med lidt ekstra kunstig sne:

 Kommentarer

Endnu ingen kommentarer