Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


EDP i Portugal køber Relax Wind Parks i Polen

Den store portugisiske energivirksomhed EDP har købt den polske virksomhed med det afslappede navn Relax Wind Parks.

Relax Wind Parks har vindenergi projekter i Polen, som tilsammen, når de står færdige, omfatter 1.022 megawatt, skriver Reuters.

Projekterne i Polen er på forskellige stadier, og det første forventes at begynde at producere elektricitet i 2009. De øvrige projekter begynder produktionen mellem 2010 og 2013.

Prisen for Relax Wind Parks er 54 millioner euro svarende til små 400 millioner kroner. Der er en yderligere betaling for produktionsresultater på 40.000 euro per megawatt.

EDP har et strategisk mål om at bygge aktiviteter op inden for alternativ energi i det tidligere Østeuropa. EDP er ifølge Reuters, hvad mange ikke ved, den 4. største vindmølle-operatør i verden med vindmølleparker eller wind farms i Portugal, Spanien, Frankrig, Belgien og USA.

EDP har på det seneste været meget aktiv på opkøbsfronten og overtog i 2007 Texas virksomheden Horizon Wind Energy.

EDP, som står for Energías de Portugal, har stadig den portugisiske stat som hovedaktionær. Der er dog også en stor portion aktier i privat ejerskab, og EDP udgør hele 16% af det ledende PSI 20 indeks på Euronext børsen i Lissabon. Energivirksomheden EDP er dermed målt på børsværdi den største virksomhed på børsen i Lissanon.

Se mere om EDP og om kursudviklingen på EDP aktien i Portugalnyts børs-sektion.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer