Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Portugals regeringsparti fører i ny meningsmåling

Portugals regerende socialistparti PS står fremdeles godt i en ny meningsmåling i Portugal foretaget af avisen Diário de Notícias og TSF i december 2007.

PS partiet kan bedst sammenlignes med socialdemokraterne i Danmark, men fører dog på mange områder en politik som Labour i England, eller for den sags skyld som den siddende regering i Danmark.

PS står i meningsmålingen for december 2007 til 44% af stemmerne mod det største oppositionsparti PSD’s 32%. De Grønnes forbund med Kommunisterne CDU får 9%, venstreblokken BE får 7%, og demokratisk center CDS/PP, som måske bedst kan sammenlignes med Tysklands Kristelige Demokrater, får 5% i meningsmålingen.

På grund af Portugals valgsystem ville de 44% til PS sandsynligvis på grund af stemmespild og lignende igen give PS det absolutte flertal i det portugisiske parlament, hvis der var valg i dag. Resultatet ville dog blive afhængigt af få mandater. I 2005 fik premierminister José Sócrates parti PS 45,3% af stemmerne, hvilket resulterede i 121 mandater ud af 230 i det portugisiske parlament.

Se mere om det politiske system i Portugal.

Se også tidligere meningsmålinger:Kommentarer

Endnu ingen kommentarer