Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dkJanuary 2008 - Indlæg

Enorme bølger ud for Portugals vestkyst

Ud for Portugals vestkyst lå der torsdag aften et område med meget hårdt vejr.

Det er ikke usædvanligt at der om vinteren optræder vejrsystemer i Atlanterhavet af denne art, men bølgerne torsdag d. 3. januar 2008 og begyndelsen af fredagen er trods alt usædvanlige.

Lige nu torsdag aften siger vejrkortet 6 meter høje bølger ved Portugals yderste vestkyst d.v.s. udfor Guincho og Peniche surferstrandene. Det blæser faktisk ikke så meget - kun omkring 40-50 sekundmeter, som svarer til hård kuling, men det regner en del.

I morgen tidlig skulle vejrfænomenet med ekstremt høje bølger komme endnu tættere på. Der ventes bølger op til 9,9 meter høje udfor Guincho kysten.

Se mere på Windfinder.com og sådan her ser det ud på et oversigtskort over verden og Sydvesteuropa.

De højeste bølger i Nordsøen måler normalt op til omkring 7,5 meter, og sidder man på Englandsfærgen på vej hjem til jul, er det en blandet fornøjelse.

Her er hvordan det så ud i Cascais fredag middag d. 4. januar. Vandet var mælkehvidt af skum i turistattraktionen Boca do Inferno, som direkte oversat betyder 'helvedes gab'. Se video fra d. 4. januar 2008:
 

Boca do Inferno's sædvanlige udsigtspunkt tættest på havet var lukket og med god grund. Bølgerne slog som man kan se højt op. Billederne er taget da bølgerne længere ude mod Guincho og den portugisiske vestkyst 'kun' var omkring 6 meter. Ved Boca do Inferno i Cascais var de mindre, men stadig voldsomme.

Boca do Inferno  Boca do Inferno
Boca do Inferno 
 
Foto: Portugalnyt

Din vurdering:Billige rejser til Madeira

Det er højsæson for rejser til Madeira. På den portugisiske ø i Atlanterhavet udfor Nordafrika er der lige nu midt på dagen 20 grader og temperaturtabellen for Madeira angiver gennemsnitligt 5 daglige solskinstimer i januar måned.

Unik rejser til Madeira netop nu (2010):
Rejsebeskrivelser:

-  Oplev blomsternes Madeira 
   naturens underværker på Madeira
-  Rejsen Vidunderlige Madeira
   luksus til lavpris på Madeira
Madeiras Højdepunkter
   en rejse rundt på den skønne ferieø

(klik på link og læs nærmere)

Se også: sandstrande og gode hoteller på Madeira .

Vi har set os lidt omkring på nettet for at finde en billig last minute rejse til Madeira. Her er et godt bud på hvordan man kommer billigt til Madeira (bemærk tilbud herunder er fra januar 2008):

Engelsk rejseselskab
Atlantic Holidays tilbyder en uges pakkerejse med hotel, fly og transfers til Funchal på Madeira fra lufthavnene i Birmingham eller Gatwick syd for London. En rejse koster per person fra £ 199 svarende til omkring 2100 kroner.

Last minute prisen for rejsen for 2 personer med dobbeltværelse på turistklasse hotellet Dom Pedro Garajau i Funchal bliver derfor:

2 x 2100 kroner = 4.200 kroner

Hertil kommer naturligvis flybilletten til England. Brug eventuelt flysøgemaskinen Momondo.

Atlantic Holidays hjemmeside kan man finde afgange d. 7. januar og 14. januar til denne pris. En uge med afgang d. 18. januar til Madeira fås for £ 229 per person svarende til små 2.400 kroner.

Det kan være svært med kort varsel at finde en billig flybillet med afgang mandag i feriesæsonen til London, men har man tid og mulighed for at tilbringe 1 dag eller to i London i forbindelse med turen til Madeira er prisen konkurrencedygtig. Sterling flyver direkte til Gatwick. Vi fandt en tur med udrejse d. 14. januar (passer med forbindelse til Funchal - specielt hvis man kan klare sig med en weekendtaske) og hjemrejse d. 22. fra Gatwick om morgenen. Pris per person 1143 kroner.

Dansk rejseselskab

Fra Danmark har vi set rejser til samme hotel med adgang d. 18. januar fra København og ophold én uge i Funchal for 4.656 kroner per person eller i alt for 2 personer 8.012 kroner. Det skal tilføjes at det danske tilbud er uden morgenmad. Breakfast er inkluderet i last minute deal'en fra Atlantic Holiday. Hotellet er det samme. Det fremgår ikke om værelserne er ens.

Fly og hotel bookes selv
Undlader man at benytte rejsebureau og går direkte til Dom Pedro Garajau hotellets hjemmeside koster 7 overnatninger for to personer i et dobbeltværelse i januar 258 euro eller omkring 1930 kroner (tilbudspris) med morgenmad.

Se også: Nyhed efterår 2009 - direkte lavprisfly fra København til Madeira.  

UPDATE: Sterling er gået konkurs. I starten af 2008 kostede en returbillet med Sterling per person 1.431 kroner fra København til Funchal på Madeira med afrejse 14. januar og hjemkomst 21. januar. Samlet pris for to personer for fly og hotel er omkring 4.800 kroner.

Alle priser på flybilletter er angivet inklusive lufthavnsskatter, men eksklusiv bagage- og betalingsgebyrer. Vi tager forbehold for eventuelt urigtige/ikke opdaterede oplysninger, som alle er fundet på nettet d. 3. januar 2008.

Din vurdering:Cristiano Ronaldo video

Portugals nok bedste fodboldspiller Cristiano Ronaldo er god til at komme i pressen med en som regel positiv historie.

Gå direkte til: Det Portugisiske Landshold til EM 2008.

Cristiano Ronaldo i Indonesien
For nyligt besøgte Ronaldo Banda Ache ferieområdet i Indonesien, som for 3 år siden d. 26. december 2004 blev ramt af en kollossal tsunami flodbølge. Ronaldo var med til at samle penge ind til Banda Ache blandt andet ved salg af egne fodbold memorabilia.

Efter at ansatte ved TV-stationen Sky i 2005 under oprydningsarbejdet i dagene efter katastrofen fik kendtskab til en fodboldglad lille dreng, som blev fundet i forkommen tilstand i Banda Ache iført en Portugal fodboldtrøje, har Ronaldo og måske hans agent sørget for at holde kontakten vedlige.

I december 2007 i anlening af 3 års dagen for katastrofen tog Ronaldo til Banda Ache for at overrække drengen Martunis én af sine internationale fodboldtrøjer. Se video her med Martunis fra Indonesien:


 


Boldjonglør giver Cristiano Ronaldo baghjul
Senest har Ronaldo, som spiller for Manchester United, været på TV for at vise sine evner som boldjonglør i et studie. Ronaldo fik en overraskelse da én af teknikerne i studiet viste sig at være endnu bedre - der var dog tale om en professionel bold-jonglør. Se videoen med fodbold tricks, som det kræver mere end almindelig øvelse at kunne lave:I artiklen Fodboldnyt fra Portugal januar 2008 findes endnu en Cristiano Ronaldo video, hvor han konkurrerer med supersportsvognen Bugatti Veyron.

Video fra Ronaldos private hjem i England
I 2006 inviterede Ronaldo portugisisk presse med hjem til huset i England.

Se video herfra samt det nok bedste mål i 2008 i artiklen om Cristiano Ronaldo som Røde Kors Ambassadør.

Cristiano Ronaldo's nye kæreste
Video findes på: Fodboldnyt fra Portugal april 2008

Det forlyder at Manchester United har sat en pris på 750 millioner kroner på Christiano Ronaldo - såfremt Real Madrid er interesserede. Det forlyder ifølge avisen Daily Express at et sådant bud ikke nødvendigvis vil resultere i et salg. Den snart 23-årige portugiser er lige nu topscorer i den engelske premier league.

Manager i Manchester United Alex Ferguson har i januar 2008 indgået væddemål med Cristiano Ronaldo om hvor mange mål han kan score.

Relaterede artikler: Real Madrid vil købe Cristiano Ronaldo  

Se også: Fodbold i Portugal og Portugals gruppe og indledende kampe til EM 2008.  Din vurdering:Bolig i Udlandet messe i Bella Centret

UPDATE: Se mere om boligmesse i Bella Center 8-9 november 2008

Den næste 'Bolig i Udlandet' messe i Bella Centret bliver afholdt den 8. og 9. marts 2008.

Der vil som altid være repræsentanter fra et bredt udsnit af den del af ejendomsbranchen i Danmark, som beskæftiger sig med salg af boliger i udlandet. Listen over udstillere er endnu ikke helt på plads.

Det er fornuftigt at alliere sig med gode rådgivere inden man køber bolig i udlandet. Det er ikke særligt vanskeligt at købe hus i Portugal, men de portugisiske regler og love svarer ikke til de danske på boligområdet. Se Portugalnyts boligsektion for en detaljeret beskrivelse af, hvordan bolighandel foregår i Portugal herunder skatteforhold i Portugal.

Lejlighed til salg i Portugal
For nyligt har vi introduceret en ’bolig til salg’ sektion på Portugalnyt. Er man interesseret i en næsten ny dejlig lejlighed i byen Caldas da Rainha i det solrige Portugal nord for Lissabon med kun 8 kilometer til stranden, kan man her finde flere detaljer.

Bolig i Udlandet messen i Bella Centret har en udstiller liste på denne hjemmeside: www.boligiudlandet.com . Det koster 75 kroner at besøge messen i Bella Center. Børn under 12 med voksen ledsager kommer gratis ind.

På vores bolig- og investeringsforum kan man dele erfaringer med boligkøb i Portugal.

Se også: Sommerhus og ferielejligheder til leje i Portugal.

Din vurdering:Madeira fyrværkeri 2008

Som sædvanligt gik Madeira helt amok nytårsaften med et overdådigt fyrværkeri.

Madeira's årlige fyrværkerishow eller pyrotekniske udstilling, som det også kaldes, er efterhånden så berømt at det tiltrækker turister fra hele verden.

På øerne Madeira og Porto Santo ligesom på mange af Portugals øvrige populære turistdestinationer, er det bystyret, som står for fyrværkeriet nytårs aften.

Mange store krydstogtskibe valgte i år at lægge Madeira ind som stop over nytåret for at cruise gæsterne kunne nyde Madeiras mest spektakulære event, og det var ikke forgæves.

Hovedbyen Funchal på Madeira blev oplyst i flere minutter af nok verdens største fyrværkerishow. Her kan ses en optagelse af de sidste 4 minutter ved årsskiftet 2007/2008:
 


Se også: Jul og Nytår på Madeira.

Din vurdering:Norsk sejlbåd i vanskeligheder udfor Peniche

En norsk yacht ved navn Bonanza med tre besætningsmedlemmer var tirsdag eftermiddag i vanskeligheder mellem Cabo Carvoeiro og Berlenga øerne udfor Peniche på Portugals vestkyst.

Vejret var udsædvanligt hårdt i farvandet omkring Portugal på årets første dag i 2008 med bølger på op til to meters højde.

Der udbrød brand på skibet og de to nordmænd og én portugiser mistede styringen og skibet begyndte at tage vand ind. Efter at have udsendt nødsignal lykkedes det dog besætningen at slukke ilden, og man valgte at blive på fartøjet.

Den norske yacht blev derefter trukket ind til Peniche af den lokale redningsbåd.

Berlenga øerne er en samling klipper mellem 10 og 15 kilometer udfor fiskerbyen Peniche på Portugals vestkyst. Det er et fyrtårn og et gammlt fort på den største af Berlenga øerne, som kaldes Ilha da Berlenga. Ilha da Berlenga måler 800 gange 1500 meter.

Øerne besøges af og til at turister, sejlbåde og forskere, men har ingen pernmanente beboere.

Se også: Vejret i Portugal.

Din vurdering:Flere Indlæg « Forrige side