Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Enorme bølger ud for Portugals vestkyst

Ud for Portugals vestkyst lå der torsdag aften et område med meget hårdt vejr.

Det er ikke usædvanligt at der om vinteren optræder vejrsystemer i Atlanterhavet af denne art, men bølgerne torsdag d. 3. januar 2008 og begyndelsen af fredagen er trods alt usædvanlige.

Lige nu torsdag aften siger vejrkortet 6 meter høje bølger ved Portugals yderste vestkyst d.v.s. udfor Guincho og Peniche surferstrandene. Det blæser faktisk ikke så meget - kun omkring 40-50 sekundmeter, som svarer til hård kuling, men det regner en del.

I morgen tidlig skulle vejrfænomenet med ekstremt høje bølger komme endnu tættere på. Der ventes bølger op til 9,9 meter høje udfor Guincho kysten.

Se mere på Windfinder.com og sådan her ser det ud på et oversigtskort over verden og Sydvesteuropa.

De højeste bølger i Nordsøen måler normalt op til omkring 7,5 meter, og sidder man på Englandsfærgen på vej hjem til jul, er det en blandet fornøjelse.

Her er hvordan det så ud i Cascais fredag middag d. 4. januar. Vandet var mælkehvidt af skum i turistattraktionen Boca do Inferno, som direkte oversat betyder 'helvedes gab'. Se video fra d. 4. januar 2008:
 

Boca do Inferno's sædvanlige udsigtspunkt tættest på havet var lukket og med god grund. Bølgerne slog som man kan se højt op. Billederne er taget da bølgerne længere ude mod Guincho og den portugisiske vestkyst 'kun' var omkring 6 meter. Ved Boca do Inferno i Cascais var de mindre, men stadig voldsomme.

Boca do Inferno  Boca do Inferno
Boca do Inferno 
 
Foto: PortugalnytKommentarer

Endnu ingen kommentarer