Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Værd at se på Azorerne

For de mange skandinaviske turister, som tager til Azorerne venter der store naturoplevelser.

Azorernes største ø hedder Sao Miguel, og det er også her Azorernes største by Ponte Delgada findes. Ponte Delgada ligger på den sydvestligste del af Sau Miguel, og det er i Ponte Delgadas lufthavn, de fleste lander med flyet fra Europa.

Ture på Azorerne
Mange rejseselskaber, som arrangerer ture til Azorerne, tilbyder forskellige udflugter på øerne. På den største ø Sao Miguel er der mest at se, og man kan blandt andet besøge varme kilder, et stort vulkankrater, Europas eneste the-plantage og Furnas hot-spot området, hvor man blandt andet kan smage den berømte Cozido das Furnas stuvning, som er klar efter 6 timer i jorden.

Desuden er der rig mulighed for vandreture og for at bade i varme mineralholdige søer samt for at opleve Azorernes fantastiske blomster og fugleliv.

Se også vores nyligt publicerede beskrivelse af fire af de kendteste turistattraktioner på Azorerne, som alle ligger på Azorernes hovedø Sao Miguel.

I bil på Azorerne
Vil man gerne ud på egen hånd kan man enten leje en bil eller en taxi. Leje af bil er desværre ikke så billigt på Azorerne, som i Portugal. En hurtig søgning via Google giver typisk priser på:

- fra 30 til 42 euro per dag fra april til og med juni 2008
- fra 39 til 49 euro per dag fra juli til og med 15. september 2008
- fra 30 til 42 euro per dag fra 16. september til 1. november 2008

Ovenstående er for den allermindste bil svarende til biludlejningsselskab klassifikation gruppe A. Sædvanligvis er det på Azorerne en VW Lupo, Ford Kaa eller en Renault Twingo.

Vil man have lidt mere plads, må man betale yderligere fra 5 til 8 euro per dag typisk for en VW Polo, Renault Clio eller en Ford Fiesta. Denne type udlejningsbil har som regel ingen air condition.

Lejer man en lille mellemklassebil med plads til 4/5 personer og med air condition koster det yderligere omkring 10 euro dagligt. For en pris mellem 47 og 66 euro per dag i højsæsonen får man typisk en Ford Focus/Renault Megane med air condition stillet til rådighed af biludlejningsselskabet. Det er dyrt efter portugisiske forhold og afspejler at konkurrencen mellem biludlejningsselskaber på Azorerne er begrænset.

Fri kilometer og bilens ansvarsforsikring (men ikke passagerernes) er inkluderet i ovenstående biludlejnings-priser, men man kan godt opleve at skulle betale 20-30 euro ekstra på Azorerne for at have mere end én chauffør registreret i lejekontrakten. Hertil kommer eventuelle tillæg for at få udlejningsbilen udleveret i den nærliggende lufthavn eller på hotellet, og som regel tillæg for at ankomme uden for normale åbningstider.

Forsikringen har desuden som regel en ret høj selvrisiko på over 800 euro. Hvis man vil reducere selvrisikoen til omkring 50-60 euro kan det koste yderligere omkring 10 euro per dag. Hertil kommer hos nogle selskaber eventuel tyverisikring af bilen på 5-7 euro, hvilket dog ikke må anses for at være så nødvendigt på Azorerne.

Man kan dog også være heldig at alle de relativt dyre ekstra ydelser er inkluderede i en rimelig lejepris specielt hvis man bestiller I god tid, men det er en god ide at se nøje på billeje tilbuddene inden man bestemmer sig.

Udflugt på egen hånd med Azores Taxi Tours
Alt i alt kan det måske bedre betale sig at tage på rejseselskabets arrangerede udflugter eller eventuelt at kontakte Azores Taxi Tours, hvor Gary Travassos tilbyder at køre rundt med feriegæster i sin Mercedes til fastsatte priser. Gary kender naturligvis Sao Miguel øen som sin egen bukselomme, og fungerer som guide for op til 4 personer i sin Mercedes taxa.

Gary taler engelsk og lidt svensk og har i øvrigt en rigtig god hjemmeside med et detaljeret kort over Azorernes største ø Sao Miguel. Siden har en interaktiv kort funktion. Prøv et klikke på den lille firkante boks midt på siden og før derefter musen henover kortet.

Der er desuden en oversigt over seværdigheder, og en masse gode billeder, som Portugalnyt venligst har fået lov at låne nogen stykker af. Gary’s hjemmeside er Azores Taxi Tours.

På hjemmesiden findes også en oversigt over Gary’s standardpriser for taxa ture på Azorernes største ø Sao Miguel.

Gary har også været ude med kameraet. Her ses først den storslåede natur ved den lille ø syd for Sao Miguel Ilheu da Vila Franca do Campo:
Den sidste video er en optagelse af bølger mod klipperne ved Farraria S. Miguel.

Se også artiklen og billederne: Enorme bølger udfor Portugals vestkystKommentarer

Endnu ingen kommentarer