Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Lissabon lufthavn i Alcochete

Gå direkte til: Billeje i Lissabon lufthavn

Ny lufthavn planlagt i Lissabon forstaden Alcochete
Portugals premierminister José Socrates har i dag annonceret at Lissabons nye lufthavn bliver placeret i Alcochete.

Den nuværende Portela lufthavn i Lissabon er ved at nå sin kapacitetsgrænse. Se også Lissabons lufthavns hjemmeside (på engelsk).  

Der har i mange år været uenighed mellem politikere, naturfredningsfolk og stærke økonomiske interesser i Portugal om, hvor Lissabons lufthavn skulle ligge. Efter at have læst rapporten fra Portugals nationale laboraturium for anlægsarbejder, i Portugal kaldet LNEC, har regeringen besluttet at følge LNEC’s konklusion og bygge Lissabon lufthavnen i Alcochete på den anden side af Tejo floden omkring 30 kilometer øst for Lissabon.

Da José Sócrates regeringsparti PS har absolut flertal i det portugisiske parlament har han dermed lukket diskussionen om placeringen af Lissabons lufthavn, som har stået på siden 1999.

Ifølge udtalelser torsdag d. 10. januar 2008 fra Sócrates siger rapporten fra LNEC at 4 ud af 7 opstillede kriterier taler for en placering af Lissabons lufthavn i Alcochete, herunder økonomien i projektet. Den nye Alcochete lufthavn er estimeret til at koste 6 millioner euro. Ota løsningen er estimeret til at ville have kostet 9 millioner euro. Hertil kommer infrastruktur m.v.

Det forventes at Lissabons nuværende Portela lufthavn vedbliver at betjene indenrigsfly, og at overgangen til Alcochete foretages løbende for udenrigstrafikken.

Som følge af Alcochete placeringen skal der bygges en ny bro og en jernbaneforbindelse over Tejo floden. Erhvervslivet i Santerém distriktet øst for Lissabon vil efter al sandsynlighed nyde godt af beslutningen. Santerém er væsentligt mindre økonomisk udviklet end Lissabon-området.

Det ventes at de to store portugisiske entreprenørvirksomheder Brisa og Mota-Engil vil byde på projektet. Både Brisa og Mota-Engil er en del af det ledende PSI 20 indeks på Euronext børsen i Lissabon.

Se også artikel om de mange modstridende interesser i placeringen af den nye lufthavn i Lissabon.

Se også: Biludlejning i PortugalKommentarer

Endnu ingen kommentarer