Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Portugals skoindustri iværksætter PR kampagne

Portugal var i mange år kendt som én af de største skoproducerende lande i den vestlige verden. Danske Ecco Let havde sammen med mange andre kendte skomærker fabrik i Portugal. 

Ecco fabrikken i Nordportugal lukkede i 2006 og flyttede hovedparten af produktionen til Slovakiet, Indonesien og Thailand, men har dog stadig en mindre udviklingsafdeling og specialproduktion i Portugal. Den ligger i byen Santa Maria da Feira omkring 30 kilometer syd for Portugals næststørste by Porto.

Der er stadig mange store skovirksomheder i Portugal, men hovedparten af produktionen foregår i udlandet.

Portugals skoindustri er én af de mest effektive brancher i Portugal. Med 90% af al produktion i den portugisiske skoindustri i udlandet satses der i Portugal på udvikling og markedsføring.

Mange skovirksomheder ligger i Nordportugal i områderne omkring byerne Braga og Porto. Desuden findes der også en del skoproducenter på Madeira.

For at promovere de omkring 140 større virksomheder i den portugisiske skoindustri vil sko- og lædervareproducenternes brancheorganisation i 2008 bruge 8 millioner euro svarende til 60 millioner kroner på at gøre opmærksom på portugisiske skos kvaliteter overalt i verden.

Portugal er ifølge skoindustriens brancheorganisationen verdens 7. støste skoproducent og den 3. største i Europa. Portugal er desuden det eneste land i Europa, som har nettooverskud på handelsbalancen med sko.

Ifølge brancheorganisationen for sko- og lædervareproducenter APICCAPS i Portugal bidrager skotøjseksportørerne med et overskud på 800 millioner euro årligt på Portugals handelsbalance, hvilket gør branchen til den førende i Portugal.

Se også: Blackspot Sneakers produceret i PortugalKommentarer

Endnu ingen kommentarer