Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Portugals socialistparti står svagere i ny meningsmåling

Den siddende regerings absolutte flertal i det portugisiske parlament ville være truet, hvis der var valg nu, siger en ny meningsmåling fra Eurosondagem.

Ganske vist ville PS, som det socialistiske regeringsparti hedder, stadig være langt det største parti med 43,3% afstemmerne.

Det største oppositionsparti PSD, som er et centrum-højre parti, ville ifølge meningsmålingen med 32,5% af stemmerne have opnået omkring 1,4 procentpoint større tilslutning, end ved valget i 2005.

Kommunisterne PCP/PEV ville gå lidt tilbage med 8% af stemmerne. Kristendemokraterne CDS/PP ville bibeholde 6% og venstreblokken BE står i meningsmålingen til at gå en anelse frem til 6,6%.

Portugals Præsident populær
Præsidenten for republikken Anibal Cavaco Silva er nu den mest populære politiker i Portugal. Over 68% siger at de synes om ham, og det har sikkert noget at gøre med hans nytårstale.

Premierminister Sócrates er også populær. Han får prædikatet god fra over 55% af meningsmålingens deltagere, hvilket er en lille stigning i forhold til sidste meningsmåling fra Eurosondagem.

Meningsmålingen blev betalt og offentliggjort af nyhedskanalen SIC og avisen Expresso.

Se også tidligere meningsmåling fra Eurosontagem.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer