Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Tidligere F1 kørere tester på Estoril banen i Portugal

Michael Schumachers lillebror Ralf Schumacher overvejer at skifte til DTM. I den forbindelse skal han tirsdag og onsdag i uge 3/2008 teste for Mercedes på Estoril banen nord for Cascais i Portugal.

F1 kollegaen Christian Klien fra Østrig kan også ske at skulle teste på Estoril skriver F1Live.com.

Kørerne tester som resultat af at Mika Hakkinen har besluttet at forlade Mercedes i DTM serien.

Christian Klien har ikke kørt F1 løb siden 2006, hvor han i en Red Bull med Ferrari motor opnåede to 8. pladser i henholdsvis Bahrain og i Tyskland.

Den snart 33-årige Ralf Schumacher kan heller ikke rigtig få resultaterne i F1 frem.  I 2007 sæsonen fik han i sin Toyota i alt samlet 5 point, hvilket er Ralf's dårligste resultat siden han debuterede i Formel 1 i 1997 for Jordan. Ralf Schumacher har ligesom Klien ingen F1 kontrakt i 2008. Han er dog af storebror Michael efter sigende blevet rådet til ikke at satse på DTM.

Tidligere 7-dobbelte F1 verdensmester Michael Schumacher har faktisk sagt at hverkan han eller Ralf er hurtige nok i DTM - mest fordi det er en helt anden sag at køre stærkt i biler, som man ikke kan 'skrue på' og dermed sætte op helt specielt til den enkelte kører. Det har også vist sig at statistisk set at der er meget få tidligere F1 kørere, som får succes i DTM klassen - så måske storebror Michael har ret.

Mercedes stiller med i alt 6 kørere til testen i Estoril, skriver Autosport.com, og testen vil foregå i Mercedes-AMG DTM C-klasse bilen.

Det første DTM løb i 2008 sæsonen køres i Tyskland på Hockenheim d. 13. april. Se hele 2008 DTM løbskalender her.

DTM bilerne
DTM står for Deutsche Tourenwagen Masters og køres i, hvad der udefra ligner standardvogne med brede skærmforøgere. Bilerne er dog så langt fra standard, som man kan forestille sig.

Motorer op til 4 liter og V8 layout på 90 grader er tilladt. Mange af bilerne yder omkring 475 hestekræfter. Vægten for bilerne er på mellem 1040 og 1070 kilo efter nærmere regler. Der er strenge regler for dæk (kun Dunlop), bremser, brændstof, elektronik m.v. således at kampen mellem de forskellige teams bliver så lige som muligt.

Fra Danmark har Tom Kristensen i nogen år deltaget i DTM. Tom Kristensen kører naturligvis for Audi.

Reanault World Series på Estoril i 2007
På Estoril afholdes der stadig MotoGP og Renault Worldseries. I forbindelse med Worldseries Renault arrangementet i 2007 havde man hevet én af de gamle F1-racere frem og puttet en tidligere F1 kører i den:

 

Der var også besøg af Renaults opvisnings team med en flok Clio 182 Cup biler. Her er en smagsprøve:

 

Den 23-årige portugiser Alvaro Parente, som vandt World Series by Renault juniormesterdskabet i 2007 har i januar 2008 testet med F1 Renault teamet på Jerez F1 banen i Spanien. Det unge portugisiske talent fik 64 omgange i sidste års R27 Renault racer.
 
Se også: Estoril banen i Portugal - med video


Kommentarer

Endnu ingen kommentarer