Annoncering
Kontakt os, hvis du er interesseret i at annoncere her på Portugalnyt: info@portugalnyt.dk


Ferie og rejsemesse i Lissabon januar 2008

Det store FIL udstillingscenter i Parque das Nações området i Lissabon er i disse dage rammen om Portugals største messe for turisme, hotel- og rejsebranchen.
I de fire kæmpemæssige haller i det gamle Expo-98 område er der et bredt udvalg af tilbud til såvel turister i Portugal, som til dem, der ønsker at tage til fremmede himmelstrøg.

Hal 1 - Turistinformation om Portugal, Madeira og Azorerne
De enkelte områder i Portugal har gjort virkelig meget ud af at stille et flot arrangement på benene. Man kan blandt andet opleve Azorerne i en lille biograf, se en håndværker arbejde med udskæringer af kaskelothvalens tænder og i mange af områdernes stande er der mulighed for smagsprøver på ost, skinke og vin.

En lidt usædvanlig udskænkning findes på den lille stand, som markedsfører grotterne Grutas da Moeda (som betyder mønternes grotter) i det centrale Portugal.
Den likøragtige lokale ’firewater’ fra Fatima-området er fremstillet med honning og absolut værd at prøve. Fatima er katolikkernes helligste sted i Portugal og besøges hvert år af over 5 millioner mennesker fra ind- og udland.

Hal 2 - Hoteller og rejseselskaber

De fleste af de store hotelkæder i Portugal er repræsenteret herunder Pestana Hotels & Resorts og Pousadas de Portugal, hvor danskeren Lars Hansen er direktør.

Desuden har kasino’erne i Portugal en større udstilling, som naturligvis omfatter spillemaskiner og bemandede blackjack borde. Et par af de udenlandske deltagere på messen har også fundet vej ind i hal to. Fra tid til anden kan man bl.a. opleve en meget habil fodboldjonglør på den brasilianske stand, og på Réunion standen er der dansepiger i farverige kostumer.

Hal 3 - Udenlandske udstillere
Er man interesseret i Afrika er der et stort udbud af stande med information fra en lang række afrikanske lande. Mange stiller op i typiske nationale klædedragter og man kan bl.a. opleve mavedans fra Marokko og et større udstyrsstykke af en stand fra Libyen.

Der er stande fra i alt 45 lande herunder 15 afrikanske stater samt lande som Indien, Rusland, Japan, Thailand, Kap Verde, Argentina, Cuba og Mexico.

De skandinaviske landes turistorganisationer må man desværre sige glimrer ved deres totale fravær på BTL messen i Lissabon. BTL står for Bolsa de Turismo Lisboa og har i år 20 års jubilæum. England, Irland, Slovenien, Polen og Østrig er dog repræsenteret sammen med miniputstaten Andorra.

Hal 4 - Kulinarisk udstilling
Tager man på turist og rejsemesse i Lissabon skal man vente med at spise til man når hal 4, som er dedikeret til mad. Her finder man et meget stort udvalg af specialiteter fra de forskellige egne af Portugal, og der er også mulighed for at købe eksempelvis Porco Preto skinke eller portugisisk ost med hjem. Porco preto er en særlig sort gris, som er en berømt kulinarisk specialitet i Portugal.

BTL messen i Lissabons gamle Expo-område løber til og med søndag d. 20. januar 2008. Vi var derude og var meget imponerede af mange af standene – specielt i hal 1, hvor langt de fleste regioner virkelig forsøger at gøre standene til en oplevelse.

Vi vil helt sikkert besøge BTL turistmessen i 2009 og håber at de nationale turistorganisationer i Skandinavien også får øjnene op for det udmærkede arrangement.

I den kommende tid vil vi forsøge at publicere noget af den megen information på dansk, som vi fik inspiration fra på BTL messen i Lissabon.Kommentarer

Endnu ingen kommentarer